Ny chans att besöka nyinvigda Nationalnuseum

Tisdagen den 23 april går en repris av det tidigare, mycket lyckade, besöket. Häng på!

Västergötland på fyra dagar

Vi besöker bl. a. Skara, Varnhem, Läckö Slott och Karlsborg

Teater på skeppet

PROfilurerna underhåller oss

Filmvisning på Anders Hansers biograf Grand

Jorden runt på 100 minuter

GRATTIS till våra tävlande i Hjärnkoll!

Vårt lag lyckades så bra att de har kvalificerat sig till semifinalen i Uppsala län. Stort grattis önskar alla SPFare i Håbo.

Lions Club Bålsta arrangerar jazzkonsert

Boka in lördagskvällen den 30 mars, DÅ händer det!

Månadsmöte 24 januari

Reportage

Vi arrangerar DM i skidor för SPF-seniorer

Mästerskapet avgörs under mottot "Huvudsaken är inte att vinna utan att delta och ha trevligt". Det hela avgörs i Granåsens konstsnöspår onsdagen den 13 mars. Dam- och herrklasser i sex åldersintervall. Välkommen med anmälan!

Konstgruppens vårprogram

Programmet innehåller fyra aktiviteter

Hur du som är äldre skyddar dig mot brott

Tips och råd från polisen

Ännu en rapport som visar att pensionssystemet inte fungerar

15,6 procent av Sveriges äldre lever på en ekonomisk nivå där fattigdom riskeras, enligt siffror från SCB. SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson kommenterar i Expressen.

Gemensamt brev till Skatteverket

SPF Seniorerna tillsammans med övriga seniororganisationer har skrivit ett brev till Skatteverket med anledning av konsekvenserna för enskilda pensionärer av de nya reglerna för arbetsgivardeklarationer på individnivå

Ropen skalla kontanter åt alla!

Riksdagsseminarium om kontanterna, där riksdagsledamöter från flera partier var överens om att det behövs snabba förslag som kan rädda kontanterna. SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson medverkade. Hela seminariet kan ses i SVT Play.

SPF Seniorerna om förslag på höjt grundskydd

Pensionsgruppen har lagt fram ett förslag för att höja grundskyddet, garantipension och bostadstillägg. SPF Seniorerna kommenterar efter att ha snabbstuderat förslaget.

SPF Seniorerna i Expressen: det saknas visioner om hur vi möter de stora utmaningarna

SPF Seniorerna uttrycker både ris och ros kring regeringsöverenskommelsen. Det saknas visioner om hur vi möter de stora utmaningarna inom välfärden och det finns inga besked kring en översyn av pensionssystemet

Möte på riksdagen med Barbro Westerholm (L)

SPF Seniorerna i äldrepolitiska samtal med riksdagsledamot Barbro Westerholm (L)

SPF Seniorernas kommentarer om S, MP, C och L:s sakpolitiska överenskommelse

Förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar överenskommelsen mellan S, MP, C och L – positivt att pensionsnivåerna höjs och att en primärvårdsreform finns med, men de bostadspolitiska förslagen är otillräckliga och nya skatter riskerar att göra nya hål i pensionärernas plånböcker

SPF Seniorerna i Aftonbladet om digitala samhället och äldre

Många äldre oroas av den digitala utvecklingen och de kostnader denna för med sig, det visar en medlemsundersökning från SPF Seniorerna som redovisas i Aftonbladet.

Debattinlägg på SvT Nyheter: ”Nästa regering måste ha en renodlad äldreminister”

”Vi seniorer blir allt fler och vi både vill och kan bidra till samhället med all den erfarenhet som vi bär med oss från ett långt liv. Men då krävs att samhället tar vår kompetens, livssituation och utmaningar på allvar”, skriver Eva Eriksson.

Så rekryterar, aktiverar och behåller ni föreningens medlemmar

Föreningslivet har genom åren spelat en viktig roll i det svenska samhället. De stora folkrörelserna har de senaste århundradena haft stor betydelse. Men hur blir det i framtiden? Har de spelat ut sin roll? I senaste avsnittet av Seniorpodden handlar det om hur medlemsstyrda organisationer kan arbeta för att de även i framtiden ska kunna påverka samhällsutvecklingen.

Modevärldens mäktigaste borta

Seniorens chefredaktör Kristina Adolfsson minns en modeskapare som inte bara återuppfann Chaneldräkten utan även sig själv.

Allt fler seniorer genomskådar bedragarna

I januari var antalet fullbordade telefonbedrägerier mot äldre knappt hälften så många som i augusti, rapporterar Polisen.

Ramla rätt!

Fallolyckor är den vanligaste olyckstypen i Sverige, men du kan lära dig falla rätt. Det tränar en grupp seniorer i Tierp på.

Tom Alandh – en lyssnande berättare

Han är aktuell med ännu en fängslande dokumentärserie. Denna gång om advokat Leif Silbersky. Tom Alandh är SVTs speciella journalistklenod. Som vid 74 års ålder fortfarande går till jobbet med glädje.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Uppsala län

Nytt kursprogram

Äldres hälsa

DM Boule - nytt datum

Friskvårdskalendern 2019

Hjärnkoll

Äldres hälsa

Vårens kursprogram

Egna föreningsannonser

Lokala sponsorer med rabatterbjudanden

Aktuella kampanjer från vårt förbund