Gör din röst hörd

Bålsta finska förening, PRO Håbo och SPF Seniorerna Håbo bjuder in till en frågestund på Skeppet den 16 augusti med start klockan 18.00.

Höstens naturvandringar

Dags att ta fram almanackan och boka in höstens vandringar.

Rapport från natur- och kulturvandring på Lillkyrka fornstig

30 medlemmar trotsade sommarhettan och deltog i en intressant vandring bland mängder av fornminnen

Nu lättare att ta sig mellan Stämsvik och Ekolsund

Våra natur- och kulturvandrare konstaterade att idogt ideellt arbete har burit frukt.

Ett steg mot nya lokaler

Kommunstyrelsen har beslutat att ge tekniska avdelningen i uppdrag att påbörja projektering för ombyggnad av Skeppsgården till föreningslokal.

Natur och kulturvandring - Banvallen i Krägga

Följ med och lyssna på allt Karl-Erik Thulin kan berätta om Krägga under mer än 50 år och vad som har gjorts under senare tid för att underlätta för vandrare och cyklister.

Inbjudan till För Din Säkerhet

På För din säkerhet! får du grundläggande kunskaper om var du hittar information vid kriser, hur du skapar din egen beredskap inför att värme, vatten eller el saknas hemma

Om krisen eller kriget kommer

Valdebatt

Välkommen till Uppsala och en dag då vi på förmiddagen informerar och diskuterar om SPF Seniorernas viktigaste valfrågor och på eftermiddagen deltar i en debatt med inbjudna blivande riksdagspolitiker från Uppsala Län. Debatten leds av Fredrik Sjöberg, Verksamhetschef vid Studieförbundet Vuxenskolan.

Senaste nytt om sjunkande Skeppet...

...eller snarare om det som förväntas komma efter skeppsbrottet. Ralph Abrahamsson, talesman för den projektgrupp som driver frågan, berättar hur långt man kommit.

SPF Seniorerna tar ställning mot undernäring

Undernäring är ett stort folkhälsoproblem som nästan ingen talar om. Så många som 400 000 svenskar ligger i riskzonen för att drabbas. Därför går SPF Seniorerna nu samman med Nutritionsnätverket i kampanjen ”Nolltolerans mot undernäring”. Kampanjen bygger på en ny rapport som kartlagt problemen.

Seminarium: Seniorerna flyttar in

SPF Seniorernas seminarium i Almedalen om hur vill seniorerna själva bo och hur kan kommun och byggföretag samarbeta för att tillgodose seniorers behov?

Höjd pensionsavgift måste komma både dagens och framtidens pensionärer till del

Många års låga pensionsavsättningar har drabbat breda grupper pensionärer som idag lever på marginalen. Därför måste en höjning av pensionsavgiften komma både dagens och framtidens pensionärer till del

Gemensam kravlista till Sveriges politiker

Sveriges fyra största pensionärsorganisationer PRO, RPG, SKPF Pensionärerna och SPF Seniorerna, presenterar i dag, den 4 juli 2018, en gemensam kravlista till Sveriges politiker. Det handlar om sex krav som vi står enade bakom. Tillsammans representerar vi cirka 800 000 medlemmar.

Almedalsseminarium: Trygga pensioner idag och i morgon

Klockan 13.45-14:30 idag (onsdag 4 juli) webbsänder vi seminariet "Trygga pensioner idag och imorgon" här på hemsidan.

Seminarium: Kan du leva på halva lönen?

Klarar man sig utan eget sparande? Kommer dagens unga att kunna gå i pension? Vem lär ut pensionssparande och hur väcks intresset? Det var ämnet på Sparbankernas Riksförbunds seminarium i Almedalen.

Almedalsseminarium: Generationsfällan – är 65 det nya 55?

De flesta är överens om att fler seniorer måste arbeta längre upp i åldrarna. Vi lever längre och har fler friska år och allt fler av oss vill också fortsätta arbeta efter 65. Men är attityder, lagstiftning och pensionssystem anpassat för denna nya verklighet? SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson var en av deltagarna i ett seminarium i Almedalen i Visby den 3 juli där hinder och möjligheter för äldre på arbetsmarknaden diskuterades.

SPF Seniorerna i Almedalen

SPF Seniorerna medverkar på olika sätt i ett 30-tal olika seminarier, paneler och rundabordssamtal under Almedalsveckan 2018. Förbundet arrangerar även två egna seminarier.

Alla medlemmar är välkomna på Sommarting i Sörby

Alla medlemmar hälsas välkomna till SPF Seniorerna Norrbottens Sommarsting i Sörbyn onsdagen den 18 juli. Ett ting med temat Hälsa och Social Samvaro.

Möt Artur Ringart i ny Seniorpodd

När SPF Seniorerna, för andra året i rad, arrangerar ett Äldreforum under Almedalsveckan, gör man det med bland andra mediebolaget News55. De startade för tre år sedan av bland Artur Ringart, som tyckte att frågor som i första hand berör människor med livserfarenhet inte diskuterades.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Uppsala län

Kurser hösten 20178

Säkerhetskurs

Boule-Cup Åland

Protokoll från distriktsstämman

Resultat DM i Boule

DM i Bridge

Boulens dag

Integration - påminnelse

Valdebatt

Kurs i Integration, inbjudan

Egna föreningsannonser

Lokala sponsorer med rabatterbjudanden

Aktuella kampanjer från vårt förbund