2022 03 20

Körfältsindelning före korsning

Undertecknad, Sven – Gunnar Wallin, vill med denna skrivelse få hjälp med en förändring i trafikstyrningen vid korsningen Kopparbergsvägen – Norra Ringvägen enligt följande:

När jag kör Kopparbergsvägen söderut från E 18 och skall in mot centrum och skall följa skylt F 21 ” Körfältsindelning före korsning” skall jag placera bilen i det vänstra körfältet. När jag då kommer in i cirkulationen måste jag byta körfält till det högra körfältet för att komma rätt in mot centrum. Detta gör mig irriterad varje gång jag åker där.

Mitt förslag är att byta ut skylt F 21 med symboler enligt följande:

I det högra körfältet skall fordon som skall svänga höger in på Norra Ringvägen samt de som skall åka rakt fram på Kopparbergsvägen styras.

I det vänstra körfältet skall de fordon styras som skall till vänster ner på Östra Ringvägen. I det vänstra körfältet skall det inte finnas någon styrning för trafik till höger.

Jag har tidigare försökt att få stöd för denna ändring men Västerås stad svarade då att nuvarande styrning var den bästa för det trafikflöde som då fanns i korsningen. Jag önskar att Västerås stad gör en omprövning av detta beslut så att trafikflödet i korsningen blir bättre.

Västerås 2022 03 20

Sven-Gunnar Wallin

Trafikombud SPF Seniorerna Rudbeckius