Svar från Västerås stad

Uppdaterades: 18 augusti 2020

Västerås stads svar på frågorna i korsningarna Götgatan – Drottninggatan och Drottninggatan – Pettersbergsgatan.

Jag fick en inbjudan till ett möte om dessa frågor på Stadshuset under försommaren och det var mycket givande. Svaren på frågorna för tillfället är att tjänstemännen skulle titta på mina frågor och de synpunkter som jag lämnade vid sammanträdet.
På fråga 1. och 2. föreslog jag att Flervägsväjningsskyltar för första gången skulle testas i korsningen Götgatan – Drottninggatan. Det skulle betyda att den bil som närmar sig korsningen först från något håll även skulle köra in i korsningen först i likhet med de skyltar om Flervägsstopp som finns i några korsningar i stan. Detta märke skulle passa utmärkt bra i denna korsning. Nuvarande skyltar i korsningen skulle då tas bort och vi får ett regelverk som juridiskt passar för fordonen i alla riktningar i korsningen.
På fråga 3. Föreslog jag att väjningsplikt skulle införas från Pettersbergsgatan in mot Drottninggatan och att nuvarande väjningsplikt på Drottninggatan norrifrån skulle tas bort.
Nu har det gått ca 2 månader sedan vi hade sammanträdet och jag har inte sett några förändringar i korsningarna enligt ovan.
Jag hoppas än på en snar förändring till det bättre.
Västerås 2020 08 17
Sven – Gunnar Wallin
Trafikombud SPF Seniorer Rudbeckius

Publicerades: 18 augusti 2020 Uppdaterades: 18 augusti 2020