Årsmöte 2021

Föreningens årsmöte är nu genomfört. Det var sju medlemmar som samlades fysiskt i Scoutgården den 25 februari. Årsmötet genomfördes enligt per capsulam. Förhandling utfördes på betryggande avstånd i dessa Coronatider. Till ordförande för årsmötet valdes Kurt Björk och till sekreterare Marie-Louise Westerberg. Årsmötet spelades in på video. Filmen kan ses via nedanstående YouTube länk. Klicka på Läs mer och sedan på Film årsmöte 2021

Folkhälsoveckan 17 - 21 maj

Styrelsen för SPF Seniorerna Bråviken Kolmården vill informera våra medlemmar om att det kommer att hållas en folkhälsovecka den 17-21 maj 2021 över hela landet under SPF’ s flagg. Förbundet centralt har meddelat att man kommer att erbjuda två aktiviteter dagligen. Fem teman kommer att vara i fokus: mat och kostråd, psykisk hälsa, relationer, rörelse och hjärnan. I programmet planeras en digital föreläsning på förmiddagen och en mer fysisk aktivitet på eftermiddagen, till exempel ett yogapass eller en musikquiz. Föreläsningarna kommer att hållas digitalt och spelas in för att kunna ses vid senare tillfälle. Förbundets aktiviteter kan ses som ett komplement till lokala aktiviteter i föreningarna och distrikten. Östgötadistriktet och de olika SPF föreningarna i länet kommer att vara delaktiga i detta arbete. Vår förening kommer att delta med olika aktiviteter på lokal nivå. En grupp har tillsatts under styrelsen med uppgift att utarbeta förslag till vad vi kan arrangera här i Kolmården. Ytterligare information kommer att lämnas senare. Hälsningar Per Adler Ordförande

Förbundet bjuder in till Zoom kurs

Förbundet bjuder in alla medlemmar till två olika kurser för att bidra till digital delaktighet. Kurs 1 ger baskunskaper i Zoom för att kunna delta i ett Zoom-möte. Kurs 2 är för dig som vill kunna leda ett Zoom-möte (du måste gå kurs 1 för att kunna delta i kurs 2) Se bifogad inbjudan för datum och klockslag.

Viktig information angående Årsmötet.

Eftersom vi inte kan hålla vårt årsmöte rent fysiskt kommer det att hållas genom Per capsulam. Detta innebär att styrelsen skickar föredragningslista med förslag till beslut och bilagor till er alla, detta via e-post och med vanlig postgång till de som inte har e-mail. Ni har nu att ta ställning till våra förslag till beslut. Godkänner ni alla förslag behöver ni inte vidta någonting. Styrelsen uppfattar det som att ni godkänt förslagen till beslut. Har ni däremot synpunkter på någon fråga skall ni meddela vår sekreterare Marie-Louise Westerberg detta senast den 22 februari 2021. Efter detta datum sammanställer styrelsen ev. synpunkter och tar upp detta på årsmötet den 25 februari 2021.

Varning för bedrägerier kring vaccination

Nu är det många som vill vaccinera sig mot covid -19 och det utnyttjar bedragare. Varje vecka får polisen in anmälningar om bedrägeriförsök, som ofta sker via telefon. Bedragarna hittar hela tiden nya tillvägagångssätt som de anpassar efter omvärlden.

Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

Nu har årsbeskedet för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer, med många telefonsamtal som följd. Kötiderna är stundtals långa till Pensionsmyndighetens kundservice, och de har därför kontaktat oss och bett oss gå ut med följande information:

Jobba kvar två år efter 65-årsdagen ger dålig utdelning för stora yrkesgrupper

Det lönar sig dåligt att jobba kvar två år efter 65-årsdagen för stora yrkesgrupper, det visar SPF Seniorernas nya beräkningar. Läs också om vad Marina som arbetat ett långt liv i barnomsorgen tycker om pensionerna.

Allvarligt smittläge kräver allvarliga åtgärder

Seniorer har sedan i mars 2020 burit ett tungt ansvar att undvika smitta. Det finns ett enormt behov att slippa isolering och inskränkningar. Tack vare vaccinerna är vi nu nära att återvinna vår frihet. Men om smittläget gör det nödvändigt kan nedstängning vara en sista utväg innan alla har hunnit få erbjudande om vaccinering, säger Eva Eriksson, förbundsordförande i SPF Seniorerna.

Kamprad bakom miljonlyft till forskning om äldre

Familjen Kamprads stiftelse har beslutat att dela ut 164 miljoner till äldreforskning.

Nytt besked: Astras vaccin även till 65-plussare

Folkhälsomyndighetens säger nu att Astra Zenecas vaccin mot covid-19 fungerar effektivt också för äldre.

Var femte äldre vill hjälpa andra

Samhället borde utnyttja att det finns många äldre personer som vill hjälpa andra. Det säger Lars Sonde, utredare på Äldrecentrum.

Polisen varnar för bedrägerier i samband med vaccinationerna

Senioren har skrivit om det tidigare men tyvärr finns det anledning att göra det igen. Polisen varnar ännu en gång för bedrägeriförsök mot äldre. Den här gången gäller det i samband med vaccinationerna mot covid-19.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Östgötadistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser