Bokcirkel i Coronatider

Bokcirkel i Evas trädgård

Det saknas rimliga bolånealternativ för seniorer

En ny rapport från SPF Seniorerna konstaterar att statens regler kring bostadslån har försvagat seniorers ställning på bolånemarknaden. Dagens situation missgynnar samhällsnyttiga investeringar och det är brist på bra bolånealternativ för seniorer.

Seminarium om hur coronaviruset påverkar våra pensioner

Konsekvenserna av covid-19 är påtagliga inom många sektorer, inte minst den ekonomiska. Mot den bakgrunden bjöd socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi in till ett digitalt seminarium den 1 juni om hur pensionerna påverkas av pandemin. Seminariet kan ses i efterhand.

IT-Caféet informerar

I dessa coronatider har IT-caféet stängt. Men har ni problem med era IT enheter (dator, surfplatta och telefon) finns vi på mail. Vi är de som varit funktionärer på träffarna i Granen: Lars, Kjell, Mats, Kent och Jan. Våra mailadresser är:lars.bjurman@gmail.com (079 3407079) ,kjell.asperud@gmail.com (0708 392690) ,mats.winell@gmail.com (0708 751847) ,kentandersson@telia.com (0706 127003) ,lervagen@gmail.com (0705 392324). Vi har möjlighet att hjälpa till på distans med TeamVeiwer. Teamviewer är ett program där en person kan koppla upp sig mot din dator och rätta till fel från sin dator. Om inte det lyckas, kan vi "låna hem" er utrustning för att avhjälpa felet. Det har fungerat bra ett antal tillfällen redan. Vill du gärna själv berätta om och diskutera IT-frågor kan du vara med på möte med bild och tal. Det kallas videokonferens och är ett trevligt sätt att mötas. Man ser och hör varann. Dessutom garanterat smittfri metod! Hör med Mats Winell hur det går till. Vi har provat videokonferens med upp till 10 deltagare redan. Men man kan att vara fler.

Skriv under vårt upprop för äldreomsorgen

Ingen kan längre blunda för verkligheten och det omfattande förändringsbehov som finns i äldreomsorgen. Med Coronapandemin har de brister vi länge påtalat blivit än tydligare och fått oerhörda konsekvenser. Skriv under vårt äldreomsorgsupprop och hjälp oss att sätta högre tryck på politiker i kommuner, regioner, riksdag och regering.

Öppet brev till regeringen och dess samarbetspartier

– Förstår regeringen överhuvudtaget vidden och djupet av de insatser som redan görs av pensionärsorganisationerna? Skriver Eva Eriksson SPF Seniorerna, Berit Bölander SKPF Pensionärerna och Christina Tallberg PRO, i ett öppet brev till statsminister Stefan Löfven, vice statsminister Isabella Lövin, Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni och Centerpartiets vice partiledare Anders W Johnsson.

Gösta Bucht: SKR missar att problematisera

Gösta Bucht, SPF Seniorernas sakkunnige i vård- och omsorgsfrågor, menar att SKR i sin nya rapport om äldreomsorgen glömmer bort en del avgörande problem, som den medicinska kompetensen.

Positivt förslag om lägre skatt på pensionsinkomster

SPF Seniorerna ställer sig positiva till det förslag som idag skickats ut om lägre skatt på pensionsinkomster.

Länge leve deckaren

Med nya tjänster får deckarna längre liv. Vi har samlat Seniorens deckarfavoriter från flera år tillbaka. Läs om, återupptäck eller hitta helt nytt.

Barbro är Årets Senior!

Det blev en jordskredsseger för Barbro Westerholm när Seniorens läsare röstade om vem som skulle bli Årets Senior. Ni är många därute som uppskattar vår mest seniora riksdagsledamot – och också den mest aktiva.

”Regeringen överger landets pensionärer”

Regeringen vill ha seniorernas hjälp i kampen mot pandemin. Men trots att organisationerna blöder ekonomiskt får man inget ekonomiskt stöd.

Skriv under för en bättre äldreomsorg!

Mer personal, högre kompetens och laglig rätt till goda levnadsvillkor även för äldre. Det är några av kraven i SPF Seniorernas upprop för äldreomsorgen.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Östgötadistriktet

Aktiviteter

juli 08

Sommarcafé 2

  • 2020-07-08T12:00:00.0000000
  • KOLMÅRDEN
augusti 12

Sommarcafé 3

  • 2020-08-12T12:00:00.0000000
  • KOLMÅRDEN

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser