Välkommen till SPF Seniorerna Bråviken Kolmården

  Alla aktiviteter är tillsvidare inställda under våren 2020 p.g.a. Corona

  Läs vidare här

  Tips till Seniorer i Corona-tider Digitala och traditionella aktiviteter

  Se tipsen här

  Flerdagsresan den 3 - 6 augusti inställd p.g.a Corona virus

  Mer info. här

  Vårens program 2020

  Ny information

  Från månadsmötet den 9 mars 2020

  Läs här

Information om Coronavirus

Hej! Vi har precis fått information från SPF centralt där man skriver att Folkhälsomyndigheten kommit med en ny rekommendation. Den säger att äldre inte skall lämna hemmet i onödan. Det betyder att man från SPF Seniorernas förbund nu rekommenderar att förenings-och distriktsmöten skjuts på framtiden eller ställs in. Detta gäller alla typer av aktiviteter. Styrelsen i SPF Bråviken har beslutat att följa dessa råd. Detta innebär att alla aktiviteter ställs in tills vidare. SPF centralt uppmanar yngre fullt friska medlemmar att hjälpa äldre medlemmar med inköp av mat och apoteksärenden om de saknar yngre släktingar och vänner. Om medlem känner behov av hjälp med inköp kan man meddela någon i styrelsen om detta. Styrelsen följer utvecklingen och återkommer med information om något kommer att förändra detta beslut. Styrelsen för SPF seniorerna Bråviken Kolmården 2020-03-16

Projektgruppen för flerbostadshus i Kolmården

Projektgruppen för flerbostadshus i Kolmården kallar till allmänt möte för att prata om framtiden i Kolmården. Plats: Sjövikskyrkan Tid: Lördagen den 7 mars kl. 9 - 14. Vi bjuder på kaffe med tilltugg. Anmälan till: algstorp@telia.com eller ring 070 597 33 20.

Bildspelet Sömnens betydelse.

Här visas bildspelet som Linda Karlsson visade på månadsmötet den 13 januari "Sömnens betydelse".

Årsmöte 2020

SPF Bråviken Kolmården håller Årsmöte den 10 februari kl. 13 i Sjövikskyrkan. Räksmörgås med dryck serveras samt kaffe med kaka. Sista anmälningsdag till årsmötet den 3 februari.

Frågor och svar i Corona-tider om vård och omsorg med Gösta Bucht

Gösta Bucht, sakkunnig vård- och omsorgsfrågor hos SPF Seniorerna, svarar på vanliga frågor som rör äldreomsorg och sjukvård i Corona-tider.

I svåra tider håller vi ihop och bryr oss om varandra

Jag skriver till dig som är medlem i SPF Seniorerna för det är en svår tid för oss seniorer nu. Vi känner oro för oss själva, familjen och vännerna. Vi håller oss hemma, funderar på vad vi ska syssla med om dagarna, på nyheterna är det mest tråkigheter. Det känns som det inte är mycket som är roligt i dessa dagar.

Eva Eriksson i videokonferens med statsminister Stefan Löfven

Med anledning av coronakrisen höll i dag statsministern och vice statsministern videokonferens med landets tre största seniororganisationer. Med vid mötet var även Sara Byfors från Folkhälsomyndigheten. Eva Eriksson, förbundsordförande, framförde SPF Seniorernas syn på en rad frågor kopplade till utbrottet av coronaviruset.

Eva Eriksson i Expressen om att seniorer bör ta sitt samhällsansvar i krisen

Förbundsordförande Eva Eriksson skriver i Expressen att nu måste vi seniorer ta vårt ansvar och stanna hemma – detta är inte tiden för generationskonflikter. Vi måste hålla ihop i samhället.

Känner du dig ensam?

Det är svåra tider och för många blir det inte direkt lättare när man ska isolera sig hemma. Men glöm inte att det finns medmänniskor där ute. Behöver du prata med någon finns hjälp att få!

Om sömnlöshet och blind lydnad

"Sven Olov Karlsson gör en suverän analys av tidsandan, den lilla människan och det gigantiska klimathotet" tipsar Ingalill Mosander.

Allt fler 70+ insjuknar

I Stockholm har antalet seniorer som drabbats av covid-19 ökat de senaste dagarna. "Ta rekommendationerna på allvar", manar SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson.

Kan du lösa Seniorens musik quiz?

Vad kan du om musik? Utmana dig själv och testa dina kunskaper i Seniorens musik quiz.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Östgötadistriktet

Seniorsurfarna

Eksjö International Tattoo

Information om SV:s nya rutiner

Aktiviteter

april 20

Vårfest

 • 2020-04-20T17:30:00.0000000
 • Fregagården
 • KOLMÅRDEN
maj 22

Endagsresa

 • 2020-05-22T12:00:00.0000000
 • KOLMÅRDEN
juni 03

Sommarcafé 1

 • 2020-06-03T12:00:00.0000000
 • KOLMÅRDEN
juli 08

Sommarcafé 2

 • 2020-07-08T12:00:00.0000000
 • KOLMÅRDEN
augusti 12

Sommarcafé 3

 • 2020-08-12T12:00:00.0000000
 • KOLMÅRDEN

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser