Nyhetsarkiv

Bostadsförsöket

Vi som skriver är forskare vid Lunds universitet och vi bedriver just nu ett spännande forskningsprojekt om tillgängligheten i det svenska bostadsbeståndet tillsammans med föreningen Vetenskap och Allmänhet, i samverkan med de tre största pensionärsförbunden. Projektet är ett medborgarforskningsprojekt vilket innebär att alla medborgare kan medverka och hjälpa oss att samla in data. Men vi vänder oss framförallt till seniorer. I detta projekt vill vi veta förekomsten av miljöhinder i vanliga bostäder. För att medverka behövs appen ”Bostadsförsöket” och en tumstock. Projektet är igång under september och oktober. Du får gärna höra av dig till oss om du har frågor. Stort tack på förhand för att du engagerar medlemmarna i er lokalförening! Varma hälsningar Marianne Granbom, docent i arbetsterapi, Lunds universitet Susanne Iwarsson, professor i gerontologi, Lunds universitet

Nu har IT-Caféet åter öppnat

Vi var 14 medlemmar vid kaffebordet. Det blev mycket prat om säkerheten när man är "ute" på nätet. Vad skall man tänka på, vilka virusskydd ska man ha? En slutsats, klicka inte på okända länkar i tex. bifogade mail. Var, inte så nyfiken. En hel del tips hanns med att sprida.

Information om Folkhälsoveckan 6 - 10 september

Vid Coop har vi idag informerat om vår Folkhälsovecka 6 - 10 september. Det var många intresserade besökare vid bordet utanför Coop. Vi delade ut anmälningsblanketter, programblad och bjöd på frukt samt läskande dryck.

Folkhälsoveckan 6 - 10 september

Det arrangeras en Folkhälsovecka i Krokek den 6 - 10 september 2021. Det är många aktiviteter man kan välja under veckan. Passa på och besök vårt bord utanför Coop på torsdag fm. 2/9. Där ger vi mer information om Folkhälsoveckan. Läs programmet genom att klicka på nedanstående länk.