Nyhetsarkiv

Ekumenisk gudstjänst i Krokeks Kyrka den 7 april 2024.

SPF-kören sjöng tillsammans med 4 andra körer på Ekumenisk gudstjänst i Krokeks Kyrka den 7 april 2024. Medverkade gjorde också Frälsningsarméns brass-band.

Inbjudan till sommarkollo

Tillsammans är man mindre ensam

Vårens första vandring 14 mars

Det var en liten tapper skara som tog oss runt sträckan på 6,9 km. För flera av oss var det nya vyer, som fångade vår uppmärksamhet plus att vi kunde konstatera att det ändå var lite vårvärme i luften.

Nästa IT-Café är den 22 april kl. 14 - 16

Alla är välkomna till IT-Caféet med sina IT-problem. Vi är sex IT-intresserade gubbar. Vi hjälper till med att lösa problemen som ni har på mobiltelefoner, läsplattor och datorer. Vi träffas på vår lokal invid Sjövikskyrkan centralt beläget i Krokek. Se på bilden.

Årsmötesprotokoll 2024

Föreningens årsmöte är nu genomfört. Vi var 92 medlemmar som samlades i Orrekullagården den 12 februari 2024. Protokollet finns att läsa på nedanstående länk.

Studieförbundet Vuxenskolan Östergötland

Hej alla otroliga cirkelledare, Grund, medlems och samverkanorganisationer 🌱

Årsmöte 2024

SPF Seniorerna Bråviken Kolmården håller Årsmöte den 12 februari 2024 i Orrekullagården kl. 13. Nedan finns dokumenten att läsa.

Släktforskning

Studiecirkeln Släktforsknings höstavslutning den 7 december. Vi har varit 15 medlemmar som forskat i två grupper. Med duktiga ledares hjälp har vi utvecklat våra släktträd. Det har varit social samvaro och trevliga fika avbrott. Ett stort tack till Alla

Videomöte med SV 2023.12.06

Styrelsen samlades kl. 10:00 för ett Zoom-möte med SV. Det var Cristina De Amaral som kallade oss. Vi redovisade våra aktiviteter för våren 2024. Några kompletteringar gjordes av aktiviteterna som därefter godkändes.

INFORMATIONSTRÄFF FÖR NYA MEDLEMMAR

Informationsträffen för våra nya medlemmar ägde rum onsdagen den 22/11 i Sjövikskyrkans Annex.

Vandring 14 november

PUB afton 8 november

Vi var 49 glada medlemmar som möttes upp denna mörka novemberkväll.

Inbjudan till digital inspirationsföreläsning den 9/11 kl. 10-12

Vi är glada för att tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan ge er och intresserade medlemmar möjlighet att delta i en inspirationsföreläsning som handlar om att Leda seniorer i Digital teknik. Gabriel Eliasson som är ledare för de digi-fysiska kurserna i smartphone delar med sig av sin kunskap.

Besök på Boulebanan

Det var 14 deltagare på Boulebanan den 26 september. Full aktivitet på 4 banor.

Vandringen 12 september

Vi var 17 st SPF:are, som samlades vid ICA-parkeringen den 12 september.

Sommarcafé 3 den 9 augusti

Det var 20 medlemmar som samlades vid ICA-parkeringen i Krokek. Vi plockade ihop oss i våra bilar och samåkte till Stavsjö Bruk museum.

Höststart Bowling

På måndag, den 14/8, ses vi igen i Bowlinghallen Vilbergen, kl 11.30!

Släktforskning hösten 2023

Nu startar vi studiecirkeln Släktforskningen i två grupper den 14 september. Vi kallar både gamla och nya släktforskare att delta.

Boulen startar igen den 29/8

Vi planerar att boulen ska börja igen tisdagen den 29/8. Vi träffas kl. 9.45 på banorna vid scoutgården, ta med fika.

Sommarcafé 2 den 5 juli 2023

Vi var 18 personer som begav oss till Klockaregården i Furingstad. Det blev en härlig eftermiddag i solen.☀️

Glad midsommar

Hej alla medlemmar! Nu stundar midsommar och sommaren har gjort sitt intåg med stormsteg. Vi ser fram emot våra sommarcaféer den 5 juli och 9 augusti, samt folkhälsodagarna den 7 och 8 september. Höstens program är klart. Gå gärna in på vår fina hemsida och läs. Tack till er medlemmar för att ni på ett positivt sätt nyttjat våra aktiviteter under våren. Vi ser fram emot att träffa er igen. Önskar er alla en skön sommar! Styrelsen för SPF Seniorerna Bråviken Kolmården

Sommarcafé 1 den 7 juni 2023

Vi var 19 medlemmar som samlades vid ICA-parkeringen. Efter att vi organiserat samåkningen i våra bilar, startade färden mot Ingvaldstorps Handelsträdgård utanför Katrineholm.

SPF Kören sjöng i Valhalla

Den 1 juni var vi 13 körsångare som under ledning av Annika Widerstedt sjöng på Valhallas tre våningar.

SPF kören var med på Ekumenisk gudstjänst i Sjövikskyrkan.

Söndagen den 16 april, sjöng SPF-kören tillsammans med Torsdagssången, Krokek- och Kvarsebo Kyrkokörer på Ekumenisk gudstjänst i Sjövikskyrkan. Detta under ledning av Annika Widerstedt, på elbas spelade Erland Eriksson. Vi var ca 30 st sångare, det blev en härlig känsla. Övriga medverkande var: Sigrid Wesse’n, präst Katrin Bjuhr ledde gudstjänsten och berättade om kyrkans insamling för Ukraina. Frälsningsarméns brassband spelade.

Endagsresa till Högsjö och Vingåker

Tyvärr måste vi ställa in Endagsresan den 24 maj. Det är för få deltagare som anmält sig till resan. Vår kassör Gunnel ombesörjer återbetalningen.

Dalarna med Dalhalla

Tyvärr ställs flerdagsresan till Dalarna med Dalhalla in. Det är för få deltagare som anmält sig till resan. Vi satsar på ett nytt attraktivt resmål till nästa sommar😀

Nätverket "Liv hela livet"

Nätverket "Liv hela livet" bjuder in till en eftermiddag i kulturens tecken 24/4 kl.13-16,30 på Thapperska.

Linedance

Aktiviteten linedance startar igen. Fortsättningskurs 1 start den 1 februari kl. 10:00 - 11:00. Fortsättningskurs 2 start den 2 februari kl. 10:00 - 12:00. Dans lokal är Scoutgården vid tennisbanorna Syrenvägen. Kontakt: Lena Nicander mail: lena.nicander@gmail.com eller telefon: 070-158 74 37

Nästa IT-Café är den 17 april kl. 14

Nu bjuder vi alla medlemmar välkomna till IT-Caféet. Det är öppet kl. 14 måndagar. Vårens tema behandlar många intressanta ämnen. Vi är laddade att hjälpa er med era IT-problem.

SPF Kören besökte Valhalla

SPF-kören sjöng ut julen på Valhalla den 5 januari.

Släktforskning

Aktiviteten släktforskning startar igen den 19 januari kl. 13. Vi hälsar både nya och erfarna släktforskare välkomna till Granen på Gjutarvägen 32.

SPF Seniorernas abonnemang

SPF Seniorernas S:t Olof Norrköping erbjuder abonnemang bioföreställningar på Cnema

Förmåner Qstar

SPF Seniorerna Bråviken Kolmården har sedan år 2021 förhandlat sig fram till ett bonusåterbäringsavtal med Q-star.

Möte med nya medlemmar

Den 23 november samlades styrelsen nio nya medlemmar till informationsmöte i Sjövikskyrkan.

Inbjudan till KPR Seminarium den 2 december

Välkommen till ett öppet seminarium med temat ”Det digitala samhället – tillgänglighet och självständighet för äldre?” Datum: Den 2 december klockan 9:30-12:00 Plats: Sessionssalen i förvaltningshuset Rosen, Trädgårdsgatan 21 i Norrköping.

Värvningstävling för hela förbundet!

Efter många års uppehåll är det äntligen dags för en nationell värvningstävling inom SPF Seniorerna. Under oktober och november gäller det att värva så många nya medlemmar som möjligt. Den förening inom varje distrikt som värvat flest nya medlemmar, i förhållande till sitt medlemsantal 1 oktober, vinner 5000 kr. Bland de 26 distriktsvinnarna kommer det även att koras en nationell vinnare som får ytterligare 10 000 kr. I värvningstävlingen finns det också möjlighet för en enskild medlem att vinna en valfri resa under 2023 med tidningen Senioren till ett värde av upp till 20 000 kr.

IT-Caféet informerar

IT-caféet välkomnar alla!  Ingen föranmälan behövs.

Testa körsång

Nu har du chansen att testa körsång!Vi skickade tidigare en förfrågan om du vill vara med att sjunga i kör. Det är 14 st som anmält sitt intresse men vi har plats för fler.

Årsmötesprotokoll 2022

Här nedan finns protokoll från Årsmötet 2022

Angående medlemsavgifter 2022

SPF förbundet kommer inom kort att sända ut inbetalningsavier. Sista betalningsdatum är den 28 februari 2022.  Avier och E-faktura kommer att sändas ut den sista januari.

Nyhetsbrev från GS

Nya rekommendationer till föreningar och distrikt.

IT-Cafeét fortsätter att vara öppet. Läs om tips från IT-Café.

Tips från IT-café Standard-tips för krånglande telefoner och surfplattor: STÄNG AV DIN APPARAT HELT MINST EN GÅNG VARJE VECKA och starta om den med koden som behövs. Mycket trassel försvinner automatiskt.

Månadsmöte 17 januari är tyvärr inställt.

Hej alla medlemmar i SPF Seniorerna Bråviken Kolmården! Folkhälsomyndigheten och regeringen hade presskonferens idag och meddelade nya restriktioner from 12/1 som påverkar vår verksamhet. Beslutet innebär att vi få högst vara 20 personer sittande i hyrd lokal på ett möte. Detta innebär att vi tyvärr måste ställa in månadsmötet den 17/1.När det gäller årsmötet den 14/2 får vi återkomma till om eller hur vi kan genomföra detta. Hälsningar styrelsen

Vandringen 14 december

En tripp på marmorstigen och glögg vid Tittut

SPF Bråviken Kolmården övergår till central uppbörd

Betala medlemsavgiften enkelt med e-faktura

Vandring den 16 november

Vid dagens vandring var det 19 medlemmar som samlades vid Erikslund Naturreservat.

Tips från IT-Caféet

Läste en annons i senaste Seniortidningen att det kan kosta 299 kr/timme att få It-hjälp. Men du som är med i SPF Seniorerna Bråviken har gratis hjälp varje vecka på måndagar kl. 14. 7 av 10 pensionärer kan inte beställa digital bussbiljett. Kom till oss så får du hjälp! Behöver du Covidbevis kan vi hjälpa dig. Går att skaffa digitalt men saknar du smartphone eller dator så visar vi hur du skaffar det med ordinarie post.

Vandring den 12 oktober

Skirenvarvet vid Stavsjö blev höstens första vandring. Det var en stor samling SPF:are som startade vandringen i färgglada västar. Det är ju älgjaktstider.