Nyhetsarkiv

Seminarium om hur coronaviruset påverkar våra pensioner

Konsekvenserna av covid-19 är påtagliga inom många sektorer, inte minst den ekonomiska. Mot den bakgrunden bjöd socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi in till ett digitalt seminarium den 1 juni om hur pensionerna påverkas av pandemin. Seminariet kan ses i efterhand.

IT-Caféet informerar

I dessa coronatider har IT-caféet stängt. Men har ni problem med era IT enheter (dator, surfplatta och telefon) finns vi på mail. Vi är de som varit funktionärer på träffarna i Granen: Lars, Kjell, Mats, Kent och Jan. Våra mailadresser är:lars.bjurman@gmail.com (079 3407079) ,kjell.asperud@gmail.com (0708 392690) ,mats.winell@gmail.com (0708 751847) ,kentandersson@telia.com (0706 127003) ,lervagen@gmail.com (0705 392324). Vi har möjlighet att hjälpa till på distans med TeamVeiwer. Teamviewer är ett program där en person kan koppla upp sig mot din dator och rätta till fel från sin dator. Om inte det lyckas, kan vi "låna hem" er utrustning för att avhjälpa felet. Det har fungerat bra ett antal tillfällen redan. Vill du gärna själv berätta om och diskutera IT-frågor kan du vara med på möte med bild och tal. Det kallas videokonferens och är ett trevligt sätt att mötas. Man ser och hör varann. Dessutom garanterat smittfri metod! Hör med Mats Winell hur det går till. Vi har provat videokonferens med upp till 10 deltagare redan. Men man kan att vara fler.

Information om Coronavirus

Hej! Vi har precis fått information från SPF centralt där man skriver att Folkhälsomyndigheten kommit med en ny rekommendation. Den säger att äldre inte skall lämna hemmet i onödan. Det betyder att man från SPF Seniorernas förbund nu rekommenderar att förenings-och distriktsmöten skjuts på framtiden eller ställs in. Detta gäller alla typer av aktiviteter. Styrelsen i SPF Bråviken har beslutat att följa dessa råd. Detta innebär att alla aktiviteter ställs in tills vidare. SPF centralt uppmanar yngre fullt friska medlemmar att hjälpa äldre medlemmar med inköp av mat och apoteksärenden om de saknar yngre släktingar och vänner. Om medlem känner behov av hjälp med inköp kan man meddela någon i styrelsen om detta. Styrelsen följer utvecklingen och återkommer med information om något kommer att förändra detta beslut. Styrelsen för SPF seniorerna Bråviken Kolmården 2020-03-16