Nyhetsarkiv

Besök på Boulebanan

Det var 14 deltagare på Boulebanan den 26 september. Full aktivitet på 4 banor.

Vandringen 12 september

Vi var 17 st SPF:are, som samlades vid ICA-parkeringen den 12 september.

Sommarcafé 3 den 9 augusti

Det var 20 medlemmar som samlades vid ICA-parkeringen i Krokek. Vi plockade ihop oss i våra bilar och samåkte till Stavsjö Bruk museum.

Höststart Bowling

På måndag, den 14/8, ses vi igen i Bowlinghallen Vilbergen, kl 11.30!

Släktforskning hösten 2023

Nu startar vi studiecirkeln Släktforskningen i två grupper den 14 september. Vi kallar både gamla och nya släktforskare att delta.

Boulen startar igen den 29/8

Vi planerar att boulen ska börja igen tisdagen den 29/8. Vi träffas kl. 9.45 på banorna vid scoutgården, ta med fika.

Sommarcafé 2 den 5 juli 2023

Vi var 18 personer som begav oss till Klockaregården i Furingstad. Det blev en härlig eftermiddag i solen.☀️

Glad midsommar

Hej alla medlemmar! Nu stundar midsommar och sommaren har gjort sitt intåg med stormsteg. Vi ser fram emot våra sommarcaféer den 5 juli och 9 augusti, samt folkhälsodagarna den 7 och 8 september. Höstens program är klart. Gå gärna in på vår fina hemsida och läs. Tack till er medlemmar för att ni på ett positivt sätt nyttjat våra aktiviteter under våren. Vi ser fram emot att träffa er igen. Önskar er alla en skön sommar! Styrelsen för SPF Seniorerna Bråviken Kolmården

Sommarcafé 1 den 7 juni 2023

Vi var 19 medlemmar som samlades vid ICA-parkeringen. Efter att vi organiserat samåkningen i våra bilar, startade färden mot Ingvaldstorps Handelsträdgård utanför Katrineholm.

SPF Kören sjöng i Valhalla

Den 1 juni var vi 13 körsångare som under ledning av Annika Widerstedt sjöng på Valhallas tre våningar.

SPF kören var med på Ekumenisk gudstjänst i Sjövikskyrkan.

Söndagen den 16 april, sjöng SPF-kören tillsammans med Torsdagssången, Krokek- och Kvarsebo Kyrkokörer på Ekumenisk gudstjänst i Sjövikskyrkan. Detta under ledning av Annika Widerstedt, på elbas spelade Erland Eriksson. Vi var ca 30 st sångare, det blev en härlig känsla. Övriga medverkande var: Sigrid Wesse’n, präst Katrin Bjuhr ledde gudstjänsten och berättade om kyrkans insamling för Ukraina. Frälsningsarméns brassband spelade.

Endagsresa till Högsjö och Vingåker

Tyvärr måste vi ställa in Endagsresan den 24 maj. Det är för få deltagare som anmält sig till resan. Vår kassör Gunnel ombesörjer återbetalningen.

Dalarna med Dalhalla

Tyvärr ställs flerdagsresan till Dalarna med Dalhalla in. Det är för få deltagare som anmält sig till resan. Vi satsar på ett nytt attraktivt resmål till nästa sommar😀

Nätverket "Liv hela livet"

Nätverket "Liv hela livet" bjuder in till en eftermiddag i kulturens tecken 24/4 kl.13-16,30 på Thapperska.

Linedance

Aktiviteten linedance startar igen. Fortsättningskurs 1 start den 1 februari kl. 10:00 - 11:00. Fortsättningskurs 2 start den 2 februari kl. 10:00 - 12:00. Dans lokal är Scoutgården vid tennisbanorna Syrenvägen. Kontakt: Lena Nicander mail: lena.nicander@gmail.com eller telefon: 070-158 74 37

Nästa IT-Café är den 17 april kl. 14

Nu bjuder vi alla medlemmar välkomna till IT-Caféet. Det är öppet kl. 14 måndagar. Vårens tema behandlar många intressanta ämnen. Vi är laddade att hjälpa er med era IT-problem.

SPF Kören besökte Valhalla

SPF-kören sjöng ut julen på Valhalla den 5 januari.

Släktforskning

Aktiviteten släktforskning startar igen den 19 januari kl. 13. Vi hälsar både nya och erfarna släktforskare välkomna till Granen på Gjutarvägen 32.

SPF Seniorernas abonnemang

SPF Seniorernas S:t Olof Norrköping erbjuder abonnemang bioföreställningar på Cnema

Förmåner Qstar

SPF Seniorerna Bråviken Kolmården har sedan år 2021 förhandlat sig fram till ett bonusåterbäringsavtal med Q-star.

Möte med nya medlemmar

Den 23 november samlades styrelsen nio nya medlemmar till informationsmöte i Sjövikskyrkan.

Inbjudan till KPR Seminarium den 2 december

Välkommen till ett öppet seminarium med temat ”Det digitala samhället – tillgänglighet och självständighet för äldre?” Datum: Den 2 december klockan 9:30-12:00 Plats: Sessionssalen i förvaltningshuset Rosen, Trädgårdsgatan 21 i Norrköping.

Värvningstävling för hela förbundet!

Efter många års uppehåll är det äntligen dags för en nationell värvningstävling inom SPF Seniorerna. Under oktober och november gäller det att värva så många nya medlemmar som möjligt. Den förening inom varje distrikt som värvat flest nya medlemmar, i förhållande till sitt medlemsantal 1 oktober, vinner 5000 kr. Bland de 26 distriktsvinnarna kommer det även att koras en nationell vinnare som får ytterligare 10 000 kr. I värvningstävlingen finns det också möjlighet för en enskild medlem att vinna en valfri resa under 2023 med tidningen Senioren till ett värde av upp till 20 000 kr.

IT-Caféet informerar

IT-caféet välkomnar alla!  Ingen föranmälan behövs.

Testa körsång

Nu har du chansen att testa körsång!Vi skickade tidigare en förfrågan om du vill vara med att sjunga i kör. Det är 14 st som anmält sitt intresse men vi har plats för fler.

Årsmötesprotokoll 2022

Här nedan finns protokoll från Årsmötet 2022

Angående medlemsavgifter 2022

SPF förbundet kommer inom kort att sända ut inbetalningsavier. Sista betalningsdatum är den 28 februari 2022.  Avier och E-faktura kommer att sändas ut den sista januari.

Nyhetsbrev från GS

Nya rekommendationer till föreningar och distrikt.

IT-Cafeét fortsätter att vara öppet. Läs om tips från IT-Café.

Tips från IT-café Standard-tips för krånglande telefoner och surfplattor: STÄNG AV DIN APPARAT HELT MINST EN GÅNG VARJE VECKA och starta om den med koden som behövs. Mycket trassel försvinner automatiskt.

Månadsmöte 17 januari är tyvärr inställt.

Hej alla medlemmar i SPF Seniorerna Bråviken Kolmården! Folkhälsomyndigheten och regeringen hade presskonferens idag och meddelade nya restriktioner from 12/1 som påverkar vår verksamhet. Beslutet innebär att vi få högst vara 20 personer sittande i hyrd lokal på ett möte. Detta innebär att vi tyvärr måste ställa in månadsmötet den 17/1.När det gäller årsmötet den 14/2 får vi återkomma till om eller hur vi kan genomföra detta. Hälsningar styrelsen

Vandringen 14 december

En tripp på marmorstigen och glögg vid Tittut

SPF Bråviken Kolmården övergår till central uppbörd

Betala medlemsavgiften enkelt med e-faktura

Vandring den 16 november

Vid dagens vandring var det 19 medlemmar som samlades vid Erikslund Naturreservat.

Tips från IT-Caféet

Läste en annons i senaste Seniortidningen att det kan kosta 299 kr/timme att få It-hjälp. Men du som är med i SPF Seniorerna Bråviken har gratis hjälp varje vecka på måndagar kl. 14. 7 av 10 pensionärer kan inte beställa digital bussbiljett. Kom till oss så får du hjälp! Behöver du Covidbevis kan vi hjälpa dig. Går att skaffa digitalt men saknar du smartphone eller dator så visar vi hur du skaffar det med ordinarie post.

Vandring den 12 oktober

Skirenvarvet vid Stavsjö blev höstens första vandring. Det var en stor samling SPF:are som startade vandringen i färgglada västar. Det är ju älgjaktstider.

Nya medlemmar välkomnades

Den 5 oktober hälsade vår ordförande Per Adler 11 nya medlemmar välkomna till vår förening. De nya medlemmarna och delar av styrelsen samlades i Granen. Per informerade om förbundet, distriktet och föreningen. Många av våra aktiviteter presenterades. Hemsidan visades, samt informationsmöjligheten via mail och vår Facebook grupp. De nya medlemmarna gavs möjlighet till presentation, vilket uppskattades av alla. Vi njöt även av kaffe och hembakad bröd.

Nu startar vi upp månadsmöten igen.

Den 11 oktober hälsar vi alla medlemmar välkomna till månadsmöte i Sjövikskyrkan. Vi startar kl. 14 med en trevlig fikastund. Vår ordförande informerar om kommande aktiviteter inför hösten. Därefter föreläser Diabetesförbundet om diabetes typ 1 och typ 2 och vad det innebär. Vi avslutar med sedvanligt lotteri. Sista anmälningsdag 4 oktober till Inger Negendanck 076-1079405 eller negendanck@yahoo.se

Bostadsförsöket

Vi som skriver är forskare vid Lunds universitet och vi bedriver just nu ett spännande forskningsprojekt om tillgängligheten i det svenska bostadsbeståndet tillsammans med föreningen Vetenskap och Allmänhet, i samverkan med de tre största pensionärsförbunden. Projektet är ett medborgarforskningsprojekt vilket innebär att alla medborgare kan medverka och hjälpa oss att samla in data. Men vi vänder oss framförallt till seniorer. I detta projekt vill vi veta förekomsten av miljöhinder i vanliga bostäder. För att medverka behövs appen ”Bostadsförsöket” och en tumstock. Projektet är igång under september och oktober. Du får gärna höra av dig till oss om du har frågor. Stort tack på förhand för att du engagerar medlemmarna i er lokalförening! Varma hälsningar Marianne Granbom, docent i arbetsterapi, Lunds universitet Susanne Iwarsson, professor i gerontologi, Lunds universitet

Nu har IT-Caféet åter öppnat

Vi var 14 medlemmar vid kaffebordet. Det blev mycket prat om säkerheten när man är "ute" på nätet. Vad skall man tänka på, vilka virusskydd ska man ha? En slutsats, klicka inte på okända länkar i tex. bifogade mail. Var, inte så nyfiken. En hel del tips hanns med att sprida.

Information om Folkhälsoveckan 6 - 10 september

Vid Coop har vi idag informerat om vår Folkhälsovecka 6 - 10 september. Det var många intresserade besökare vid bordet utanför Coop. Vi delade ut anmälningsblanketter, programblad och bjöd på frukt samt läskande dryck.

Folkhälsoveckan 6 - 10 september

Det arrangeras en Folkhälsovecka i Krokek den 6 - 10 september 2021. Det är många aktiviteter man kan välja under veckan. Passa på och besök vårt bord utanför Coop på torsdag fm. 2/9. Där ger vi mer information om Folkhälsoveckan. Läs programmet genom att klicka på nedanstående länk.

En dagsresa onsdagen den 1 september

Äntligen kan vi börja att träffas igen!

Med flotte på Övre Glottern

Nytt för i år är en resa med flotte på Övre Glottern. Det är Lena och Jonny Nicander som arrangerar detta tillsammans med SPF Bråviken.

Sommarcafé 3

Sommarcafé 3 vid Kolmården Äppelmusteri

Sommarcafé 2

Sommarcafé 2 vid Café Tingstad

Sommarcafé 1

Sommarcafé 1 vid Färgargården och Rhododendrondalen.

Ny information från Qstar

Här kommer mer information från Qstar om deras olika kort, de hänvisar också till sin hemsida www.qstar.se

Tackkort från PRO Krokek

Vår förening har givit ett bidragit till ett nytt Boule Tält. Vi fick ett fint tackkort!

Rabatt på Qstar för våra SPF-medlemmar

Vi har glädjen att meddela att vi lyckats förhandla oss fram till ett bonusåterbäringsavtal med Qstar. I bifogade pdf-filer kan ni läsa avtalets innehåll samt ansökningshandling för Qstar-kort vilket du behöver för att nyttja rabatten. Rabatten gäller på alla stationer i vår kedja så den gäller även på Bilisten & Pump stationer runt om i Sverige.

Folkhälsoveckan 17-21 maj

SPF Seniorerna Bråviken Kolmården har inga egna aktiviteter under veckan, men uppmanar våra medlemmar att delta i förbundets nationella stegutmaning "Hur långt kan vi gå" ? Tag chansen att vinna fina priser! Titta också på de dagliga föreläsningarna, två ggr per dag, med tio olika kända föreläsare under hela veckan. På förbundets hemsida hittar du en tydlig länk att klicka på, där du också kan se hela programmet.