Välkommen till Östgötadistriktet!

Distriktsstyrelsen om höstens aktiviteter

Under rådande Coronapandemi har det uppkommit ett antal frågeställningar i samband med att SPF Seniorerna inbjudit till aktiviteter under hösten - bl.a. ordförandekonferensen samt om det finns möjlighet att sända denna digitalt.

Extrainsatt kurs i bildhantering den 29 oktober

Bildhantering i webbsystemet EPiServer; hur man laddar upp bilder i bildarkivet (Image Vault), hur man lägger till bild- eller videoblock på en artikelsida, hur man skapar en bildgallerisida. Sista anmälningsdag onsdag 21 oktober.

Eva Eriksson i Expressen om bristande respekt för långt arbetsliv

Som pensionär ska det synas i plånboken om man jobbat i 40 år eller inte alls. Det har Pensionsgruppen slagit fast, men enligt SPF Seniorernas uträkningar som presenteras i Expressen så faller deras åtgärder platt.

Eva Eriksson om de nya rekommendationerna: glädjande

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson kommenterar de ändrade rekommendationerna för 70 år och äldre. Det är glädjande att vi seniorer nu omfattas av de allmänna rekommendationerna, nu måste också andra ta ett större ansvar.

Peter Sikström i Dagens Nyheter om oron när bankfacken försvinner

Hos begravningsbyråer kan man förvara dokument men det finns inget bra alternativ till bankfacken i fråga om andra värdesaker menar Peter Sikström, generalsekreterare SPF Seniorerna.

Nya smaker

Med ganska vanliga ingredienser kan man få till spännande rätter om man tänker lite nytt. Det har kokboksförfattaren Jessica Frej gjort, och bjuder här på läckra vegetariska recept, alla för fyra personer. Lätt att göra, gott att äta!

Polens okända pärla

De masuriska sjöarna är ett naturskönt område i norra Polen. Men mitt i idyllen bland kanaler och båtar finns också spår från en mörkare tid.

SL backar – inga böter om du inte kan köpa giltig biljett

Kritikstormen fick SL att ändra sig. Om du inte har möjlighet att köpa en giltig biljett ska du inte tvingas betala böter vid en kontroll.

”Det känns så bra långt in i hjärteroten”

Hon har kämpat hårt mot särbehandlingen av 70-plussarna. När de särskilda reglerna nu faller är lättnaden stor hos Barbro Westerholm.

Gå till nyhetsarkivet

Aktiviteter

november 20

Styrelsemöte

  • 2020-11-20T09:00:00.0000000
  • LINKÖPING
december 18

Styrelsemöte

  • 2020-12-18T09:00:00.0000000
  • LINKÖPING

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser