Hjärnkoll

Duktiga vinnare!

Vi var 11 st som samlats i Margarethas lilla röda stuga för att ta oss an Hjärnkolls frågor. 

Eftersom det är en nationell tävling, från lokal till distrikt och till sist nationell final, så var det regiorösa regler som styrde. Det betydde att Margaretha öppnade ett kuvert med alla frågor inför en spänd församling. Alla fick varsitt formulär med 20 frågor att besvara.

Inga samtal under tävlingen fick förekomma och tystnaden var total, mycket för att frågorna både överraskade och förbryllade. Men alla skrev frenetiskt, ja, skrev och skrev, det var 1x2-frågor, så det var bara att ringa in sitt svar.

Reglerna upplästes av Margaretha. På bilden syns från vänster Kerstin Carlsson, Margaretha Persson, Lennart Järnö, Britt-Marie Jonsson (bakom kristallkronan), Mats Johansson, Floyd Holmberg och Berndt Nilsson.

Med ryggen mot kameran, Carl-Axel Sjöstrand, Marianne Sjöstrand och Kerstin Carlsson i full färd med att förstå vad som står.

Ja du, Kerstin. Önskar du dig därifrån eller funderar du på ett svar?

Britt-Marie, Floyd och Berndt och i bakgrunden Mats Johansson kanske tyckte det var enkla frågor?

När alla var klara öppnade Margaretha ett nytt kuvert med alla svar. Vissa blev glada, andra höll tyst. Det visade sig att Mats Johansson hade fått ihop 15 rätt, vilket var fantastiskt bra. Sedan var det fyra stycken, som hade fått ihop 12 rätt och där fick en utslagsfråga avgöra vilka två, som skulle gå vidare till distriktsfinal, torsdag den 12 maj kl. 14:00, tillsammans med Mats. Det längsta strået drogs av Berndt Nilsson och Lennart Järnö. Avgörandet föll på den enkla skiljefrågan: Hur lång är simmerskan Louise Hansson?! Närmast 187 cm kom alltså Berndt och Lennart.

Sedan väntade kaffekalas med de berömda semlorna från Svarta Örnhuset. Tack Margareta för detta och mysig nyrenoverad miljö.

Vi har ju inte tidigare år redovisat frågor som funnits med på Hjärnkoll, varför inte många vågar delta. Oftast under förebild av att inte tro sig kunna och inte vill känna sig dumma. Glöm det! Det är kul att träffas och prata och att det då kommer ett frågeformulär till på köpet, är en ganska spännande upplevelse...i alla fall innan man ser frågorna. Undertecknad avlägsnade sig med tystnad utan att yppat hur många rätt han fått till. 

Vad är det då för frågor vi fick svara på? Varför inte testa! Här har du frågorna:

Och vill du kolla hur många rätt DU har, så hittar du svaren här:

Som vanligt, då jag skriver om de olika aktiviteterna vi har i föreningen, så är reportaget högst personligt skrivet av undertecknad. Har jag missat något eller att något blivit fel, så meddela mig gärna.

Arne Edlund       edlundarne@gmail.com