191008 Canasta

Trevlig eftermiddag med Canasta- och Plump-gänget.

Nämnda dag var lite kulen, så det var skönt att komma in i värmen. Jag hade bestämt mig för att göra ett inhopp i en av alla SPF Snöstorps aktiviteter - nämligen Canasta.

Canasta-gänget träffas varje tisdag på Snöstorps Servicecenter och i höst har det blivit lite trångt på aktiviteten, då det finns ett 10-tal nybörjare. Så under två träffar har dessa fått regler och hjälp med att spela av veteraner.

Fr.v. Gull-Britt, Evy, Monica, Irene, Ingela, Anita P. Britt-Maria, Gunnel, marianne, Barbro, Christin och Maritza

Vänstra sidan fr.v. Britt-Maria, Gunnel, Marianne, Barbro, Christin och (skymd) Maritza

Ovan ser ni bordet och nybörjarna lära sig det ganska avancerade spelet Canasta.Det roliga är, att efter de två inledande "kurserna", så ska nybörjarna från och med nästa tisdag placeras ut bland veteranborden i lokalen bredvid! Och var det mycket prat och dividerande denna gång, lär det bli betydligt mer nästa gång! Men det ska säkert gå bra med tanke på att alla var väldigt inne på att lära sig spelet.

Som ni märker har jag inga namn på deltagarna. Jag har valt att utelämna namnen p.g.a. att jag inte kan allas. Men ingen glömd och ingen nämnd. Så småningom hoppas jag komplettera sidan med namn också.

Överst ser du reglerna tillsammans med lite egna anteckningar från en av deltagarna. Lägg märke till anteckningen nederst, som tydligen är mycket viktig! Underst kan du se poängberäkningen i spelet. Hmm, jag håller mig nog bakom kameran i fortsättningen - det verkar vara svårt det här.

Fr.v. Christin, Maritza, Gull-Britt och närmast Evy.

Fr.v. Britt-Maria, Gunnel, Marianne och Ingela (rygg)

Här är ytterligare bilder från nybörjarrummet. Lägg märke till att Jokern, i den vänstra/översta bilden, har benen åt rätt håll!?

Det är Irene, som undrar vart jag la rutertrean!

Här sitter Ulla och Birgitta, som spelat Canasta ett tag.

Och nu går vi över till veteran-borden. Här var det något...eller betydligt tystare. Det märktes att här kunde man spelet.

Och mitt emot Ulla och Birgitta spelade Kerstin och Britt-Marie

På bord 2 spelade Birgitta, Gun, Mary och Anita N.

Kent, Ann-Christin och Irene väntar på att Anita K ska göra sitt drag.

Vid bord 3 satt Katarina, Elisabeth, Elsie och Lisbeth.

Det fanns också ett bord, där deltagarna spelade något som heter Plump. Dessa hävdade att Plump var betydligt svårare och klurigare än Canasta. Att döma av deras miner var jag tveksam till vad som sades. Plumpbordet har jag ingen stillbild ifrån, men titta gärna på filmen på hemsidan under "Allt möjligt", där bland annat Plump-bordet finns med. Vad är då Plump? Ja du kan läsa mer om detta plus Canasta under Aktiviteter på hemsidan.