Huvvet på ett fat!

Denna vackra vårmåndag den 25 april samlades 114 medlemmar i Kornhillskyrkans samlingssal för att bevittna ett skådespel av sällan skådat slag!

Men vi kan ta det från början och i kronologisk ordning, som vanligt.

Och som alltid börjar det med att vi inte får tillträde förrän Annika och Christer Wolrath har godkänt oss och vår entré-avgift på 60:-, som numera mest betalas på Swish.

...men ibland stämmer det bara inte...

Lokalen fylls i god tid innan klockan 14, då vi startar.

Vår ordförande Margaretha öppnade som vanligt och presenterade dagens underhållare Bo Liljedahl och Henrik Murdock.

De framförde ett bejublat berättarprogram, med både musik, komik, sång och romantik, om skrönan Stavbäckaskräddaren. Likt ett riktigt teaterbesök fick vi varsitt programblad,

som utförligt presenterade berättelsen om skräddaren, Bengt Johan Pettersson, som anklagades för att ha mördat sin gesäll, Gustav Johansson. Bengt Johan var aldrig svarslös och kom så småningom att frias i hovrätten. Efter det försvann han bara och sägs ha setts stiga av båten i Amerika.

Paret på scen framförde berättelsen med humor och underhållande sång. Och mycket av deras sång och framträdande kan du se här: https://youtu.be/mC2nhLSTyBY

Sedan tog vi en avkopplande fika där bl.a. framträdandet diskuterades i positiva ordalag.

På begäran (hör och häpna!), så gick sedan undertecknad upp på scenen för att delge ytterligare information om smartphonens smarta appar. Och det som framkom där har jag lagt upp på denna sida: https://www.spfseniorerna.se/distrikt/hallandsdistriktet/foreningslista/spf-seniorerna-snostorp/kalendrar-o-aktiviteter/aktiviteter/220425-appar/

Sådär! Efter det informerade Margaretha om alla aktiviteter som är på gång. Mer om dessa kan du läsa här på hemsidan och på Facebook allt eftersom. 

Tre lyckliga vinnare av inträdesbiljett till nästa träff i augusti lottades ut innan det var dags att avsluta. Nästa stora träff blir på Ön måndagen den 23 maj - du har väl anmält dig!

PS. Ytterligare några bilder från träffen kan skådas här: 

https://www.spfseniorerna.se/distrikt/hallandsdistriktet/foreningslista/spf-seniorerna-snostorp/bildgalleri/aret-2022/220425-manadstraff---stavbackaskraddaren/

Som vanligt, då jag skriver om de olika aktiviteterna vi har i föreningen, så är reportaget högst personligt skrivet av undertecknad. Har jag missat något eller att något blivit fel, så meddela mig gärna.

Arne Edlund       edlundarne@gmail.com