En katt bland hermeliner!

En ganska så behaglig oktoberdag, närmare bestämt måndagen den 17e, samlades SPF Seniorerna Snöstorps medlemmar för en ny månadsträff.

På grund av de aktiviteter, som skulle vara på denna träff, så betalades entréavgiften vid..ja, just det; Entrén. Inte den varmaste platsen att sitta på, men de 152 medlemmarna som kom höjde temperaturen både inne och ute. Inte minst, då det skulle Swishas.

Innanför dörrarna stod vår ordförande Margaretha och hälsade alla välkomna.

Välkomsttalet innehöll mycket av vilka aktiviteter vi håller på med och vilka som kommer. Förutom Bangolf, Canasta, Plump, Bordtennis, Yoga, Bridge, Måleri, Handarbete, Vingrupper, Läsning, så nämde Margaretha också Fredagslunchen (21/10), Studiebesöket på Najaden (26/10), 80-talsfesten (16/11), Berlinresan (24-27/11), Julbord på Lissies Café (6/12) och Julfesten (12/12). Och redan är planeringen igång för verksamheten 2023 med många både gamla och nya aktiviteter.

Zoia Ivanchuk, som är kommunens digitala fixare, berättade sedan om sin verksamhet. Den vänder sig till alla 75+, som behöver hjälp i det digitala livet. Zoia berättade om att göra hembesök och att man inte ska vara rädd att boka in sig. Vad hon kan hjälpa till med kan du hitta här.  Denna sida på vår hemsida, ligger under "Kommun-nytt" sedan i våras och där kan du läsa ytterligare vad hjälpen innebär. Gör det!

Sedan började det! Den omtalade modevisningen, där vi hade frivilliga medlemmar, som mannekänger. 

Ellinor Svensson hälsade på oss, för att visa sin mobila kollektion. "Mobila" innebär att Ellinor, inte har en fysisk butik, utan har allt i sin (lite större) bil och åker runt till t.ex. sådana här träffar, äldreboenden m.fl. för att visa mode för oss, lite nyfikna på hur höstens och vinterns mode kommer att se ut...i alla fall i vår åldersgrupp. Då jag inte kan redogöra för de olika plaggen som visades upp, t.ex. om det var stretch, rutigt, glansigt, värmande, marmelucker och sådant, så låter jag bilderna tala för sig själv. Har också en kortare film, som du hittar här. Så här är bilderna:

Och här kom då katten in! ...som bjöd till skratt och applåder. Ellinor kunde dock inte rediovisa vad hen hade på sig och om det passade ihop.

Sedan fortsatte modevisningen med följande:

Efter en uppskattad visning tackades Ellionor och alla mannekänger med en blomma.

Flera gick sedan iväg för att titta, prova och också handla kläder, medan andra drack en efterlängtad kopp kaffe med fralla och kaka. Många var också framme och skrev in sig på kommande aktiviteter, bl.a. Julfesten, Berlinresan och Falkenbergsrevyn.

Lotteri på entrébiljetten och Margarethas "lite tankar på vägen" - ord, avslutade sedan den välbesökta träffen som uppskattades mycket. Nästa Månadsträff blir den 21 november och vad som händer då får du se här på hemsidan och på vår Facebook-sida, om några veckor.

Som vanligt, då jag skriver om de olika aktiviteterna vi har i föreningen, så är reportaget högst personligt skrivet av undertecknad. Har jag missat något eller att något blivit fel, så meddela mig gärna.

Arne Edlund       edlundarne@gmail.com