Vad döljer sig bakom detta fönster?

Spänning och social samvaro i nya lokaler

Jag fick klä mig i varma kläder och riktiga vinterskor och vandra ett par mil i fantastiskt vinterväder, för att ta mig till Blå Huset i Vallås. Blå Huset på Klyftehög har av SPF Seniorerna Snöstorp, tagits i anspråk på tisdagseftermiddagar för en del av den stora Canasta-grupp, som ville spela i år och som fick delas upp. Den ena gruppen är fortfarande kvar i Snöstorps Servicecenter. Men det här var alltså något nytt.

Maritza Johansson började, när klockan var slagen 14:00, med att ha lite information om dagens träff. Förutom att räkna deltagarna (bra om det är fyra vid varje bord) och dra lott vilka som skulle spela med vilka, meddelade också Berith om att nästa tisdag, den 7 december, blir den sista före nyår och att det då planerades att ha lite glögg- och pepparkaksfirande.

Nog om det. Efter allt sorl, skrapande av stolar, skratt och diskuterande, blev det plötsligt tyst och koncentrerat. Då förstod jag att spelet börjat och hjärnorna hade börjat arbeta. Då jag inte lärt mig Canasta och förmodligen aldrig kommer att lära mig, så var korthögarna på borden ett virrvarr och obegripligt för mig. Så jag kunde i lugn och ro gå omkring och fotografera och filma...och njuta av tystnaden.

Åh, vad jag önskar, eller rättare sagt, hade tagit reda på vilka som satt vid de fyra borden. Men inte jag inte. Det är först nu, som jag ser det skulle vara bra om jag hade namnen. Å andra sidan hade det varit svårt att störa spelarna under pågående givar. Så jag nämner inga namn, så går jag säker ifall det är någon jag glömmer.

Vid bord två sitter mannen, som vågat sig in på kvinnornas domän; Kjell J Jonsson! Heder åt dig, Kjell. Tyvärr är han ensam karl bland alla damer. Men han meddelar att det känns rätt okej ändå.

Vid bord 3 satt bl.a. Maritza Johansson, som tillika Berit Mohag är de som ansvarar för evenemanget.

Oj, vid bord 4 satt bl.a. min fru!

Ja, därmed tackar jag för att ni tog emot mig i Blå Huset på er Canasta-aktivitet. Det var lite motigt att ge sig ut i kylan och se in i värmen bakom en lysande adventsljusstake. Men så är livet...om man inte vill spela Canasta!

Här nedan följer lite Canasta-regler om du skulle vara intresserad av att börja:

...och här lite information och kontaktpersoner:

Som vanligt...javisst ja! Jag tog lite videoklipp också och den videon kan du se här.

Som vanligt, då jag skriver om de olika aktiviteterna vi har i föreningen, så är reportaget högst personligt skrivet av undertecknad. Har jag missat något, som ni uppenbart vill ha med, så meddela mig gärna.

Arne Edlund       edlundarne@gmail.com