I spåren av covid-19

I spåren av covid-19, vistelse i förtvivlan och hopp.

Vi är många seniorer som längtar efter anhörigas och vänners närkontakt. Tvätta, sprita nariga händer, hålla avstånd och inte vistas bland allmänheten. Det skapar andra vägar som kan vara plåster på "såren". Vuxenskolan och SPF erbjuder alternativ som du med internet kan nå via deras hemsidor, duo-appar för samtal med flera. Det finns dock alltför många som saknar den möjligheten. Det är då man kan hjälpa till med ett telefonsamtal för en stunds social kontakt. Hjälps vi åt så kan vi göra mycket tillsammans.

Styrelsen har haft video-möte för behandling av aktuella ärenden och planering för framtiden.

Engagemanget i bostadsfrågor för äldre har blivit mera aktuellt i dessa dagar. Styrelsen med aktuell projektgrupp har yttrat sig om byggnadsplaner för Ullvi Ängar där det finns planer för ett nytt äldreboende.

Programgruppen arbetar med höstprogrammet med förhoppning om att det kan genomföras. Vi kommer fortsättningsvis att vara i Forum för våra torsdagsmöten och höstupptakt på Folkets Hus. När/om det blir klartecken från Folkhälsomyndigheten skickar vi ut programmet i en enklare form än tidigare.

ICA Maxi fick synpunkter på möjligheter för 70+ att hämta matkassar vilket åtgärdades förtjänstfullt. 

Resan till Riga måste troligtvis avbokas i mitten av juni om inte ...

 Viktigt att du som skaffat e-post eller ändrat e-postadress anmäler detta till SPF så du får aktuell information. Vi lämnar även info på hemsida och Facebook.

Äldrefrågor har blivit hjärtefrågor som aktualiseras än mera under dessa besvärliga tider. Vi och andra seniororganísationer har en angelägen anledning att samarbeta för den framtida äldreomsorgen.

Sköna maj, välkommen

Kramar från styrelsen SPF Seniorerna Köpingshus

Veine Eliasson
ordförande