30 maj Kinda kanal

Sommarvarm resa med buss och båt för SPF Seniorerna Köpingshus till Kinda kanal

  • Glada resenärer på Kinda kanal
  • Glada resenärer på Kinda kanal

En fylld buss lämnade Tunadalsparkeringen för avfärd mot Sörmland och Östergötland. Vårt första stopp gjordes vid Duveholms herrgård utanför Katrineholm där vi serverades kaffe och smörgås i solskenet och värmen. Därefter fortsatte vi mot Linköping och Kinda kanal där det slussades under kanalresan. Det var många stora och fantastiska hus på ömse sidor av kanalen som vi passerade. Utflykten på Kinda kanal varade knappt tre timmar och vi fick under tiden lunch serverad, kaffet uteblev på grund av strömavbrott. Tur att vi hann få maten som var varm innan.

Ingen rast ingen ro, vår chaufför körde oss nu till Malmslätt och flygvapenmuseet och de mycket stora och omfattande utställningsytorna med massor av flygplan som alla bar på spännande historia. Guiden kunde berätta med stor kunskap och engagemang om planen, vad som hände i världen då och hur vi i Sverige levde under både första och andra världskriget samt även under kalla kriget. Guidningen avslutades vid Catalinaplanet, det störtade spaningsplanet på 1950 talet, som när det hittats i slutet på 1990-talet kunde bärgas och många frågetecken kunde rätas ut. Jag kom att tänka på flyghaveriet i Vikbo utanför Köping. Vi fick lite tid att gå runt i de stora flyghallarna innan vi skulle bege oss till Gamla Linköping och Ragnar Dahlbergs café där det serverades kaffe och smörgås.

Under hemfärden passade vår ordförande Veine Eliasson på att tacka de reseansvariga, Inga Hoffstedt och Börje Österberg, för det fina arrangemanget. De fick långa applåder eftersom de nu också avslutar sitt arbete i resekommittén där de har gjort många minnesvärda resor för medlemmarna i SPF Seniorerna Köpingshus. Nu får vi se fram emot nya krafter som tar över resekommittén.

Alla var nöjda med resan och chauffören fick också välförtjänst tack för fin och lugn körning.

Barbro Broman