Slottsträdgård och skönsång

En buss fylld med förväntansfulla seniorer åker till Ulriksdals slottsträdgårdar och får fin guidning både ute och i växthusen. Därefter e fin föreställning "Näktergalarna" Ulriksdals slottsteater, Confidensen

SPF Seniorerna Köpingshus njuter av slottsträdgård och ljuv musik.

En buss fylld med förväntansfulla seniorer åker till Ulriksdals slottsträdgård där vi i vackert väder blir guidade i två grupper. Den ena gruppen får först en fin redogörelse för allt det arbete som sker med de olika modellträdgårdar som de bygger upp för besökare och alla de som behöver hjälp vid anläggning av nya trädgårdar. De kan se en trend att allt som kommer till trädgården skall vara färdigvuxet och klart, lättskött med mycket stenläggningar och gärna i terrasser. Det fanns även många stora rabatter där kunder kan plocka de örter, blommor de önskar och sen passera kassan.

När vi bytte guide fick vi träffa Bo Rappne, känd från TV 4 och Äntligen hemma. Här var vi i växthusen och fick en utomordentlig lektion i bekämpning av ohyra mm oh där allt var ekologiskt och där farliga och ohälsosamma medel var bannlysta. Tänk om man hade haft ett absolut minne för vad han berättade om hur nyttiga insekter äter upp de som förstör växterna. Det gällde också hur vi skall vattna våra blommor och inte alltid tro att de skadats av för lite eller för mycket vatten, eller av transporten från de stora växthusen i Europa till butikerna i Sverige.

Köplusten var stor och det fanns många intressanta begonior som var assymetriska och hela växthusbord med cyklamenblommor i alla tänkbara rosa, cerise, vita eller lila färger.

Efter en god och riklig lunch tog bussen oss tillbaka till Ulriksdals slottsteater där vi efter lite promenader i parken kunde bänka oss i slottsteatern där vi återknöt kontakten med Divine för att vara med om föreställningen Näktergalarna. Det var en magisk musikalisk berättelse om de tre svenska operastjärnorna Jenny Lind, Christina Nilsson och Signe Hebbe. Operatrion Divine som framförde detta var Caroline Gentele, Jacqueline Miura och Gabriella Lambert-Olsson. Vid flygeln fanns Michael Engström. Det är spännande att få chansen att uppleva musikteater idag i denna fantastiska lokal som Kjerstin Dellert har varit med att återuppliva. Det var fullt i lokalen och alla verkade uppskatta musikalen med långa och stående applåder.

Vi åkte hem nöjda och tackade de reseansvariga för ännu en fin och välarrangerad resa.

Barbro Broman