Välkommen till SPF Seniorerna Köpingshus Köping

Bostadsenkät

SPF Seniorerna Köpingshus har under 2019 initierat ett lokalt samarbete kring framtidens bostäder för seniorer i Köpings kommun. Bland annat har vi under hösten genomfört en enkät där vi totalt fått in mer än 200 svar. Vi har samarbetat med PRO, Aktiva Seniorer och Hyresgästföreningen. Under nuvarande år kommer vi att ta upp diskussioner med kommunens politiker, KBAB, privata byggherrar för att se hur man kan förbättra tillgången till bra bostäder för seniorer. Klicka på Läs mer så kan du läsa enkäten.

Vi firar 50 år

SPF Seniorerna Köpingshus firar 50 år, 1969 - 2019. Klicka på Läs mer så kan du läsa vår Jubileumsskrift.

DM i golf

SPF Surabygden, Surahammar, inbjuder till DM i golf på Surahammars Golfklubb tisdagen den 10 September med första start kl 9.00.

Hjärnkoll

SPF Seniorerna Köpingshus slutade på tredje plats i Hjärnkoll

Debattartikel i Aftonbladet: Regeringen har övergett pensionärerna

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson i en debattartikel i Aftonbladet tillsammans med PRO och SKPF: Tyvärr måste vi konstatera att regeringen och samarbetspartierna varken förstår vilket arbete vi gör till dagligdags, bryr sig om effekterna av pandemin för äldre eller att stötta oss ekonomiskt.

Över 10.000 underskrifter insamlade i vårt upprop för äldreomsorgen – Skriv under du med!

I början av juli startade SPF Seniorerna ett digitalt upprop för äldreomsorgen. Namninsamlingen kommer att pågå fram till hösten då vi hoppas kunna redovisa ett stort antal underskrifter för socialminister Lena Hallengren och övriga beslutsfattare.

Skriv din berättelse!

SPF Seniorerna, PRO och SKPF Pensionärerna har ett gemensamt projekt för att bryta ofrivillig ensamhet. Inom projektet har vi startat en skrivuppmaning där vi uppmanar alla över 65 år att skicka in sin berättelse som handlar om detta märkliga år, då coronapandemin ställde allt på ända. Vi kallar vårt skrivarprojekt Coronans år 2020.

Ny prognos för pensionen 2021

Pensionsmyndigheten har idag lämnat prognos till regeringen om utgifter för kommande år. Prognosen är bland annat att inkomstpensionen räknas upp med 0,8 procent 2021. Prognosen som lämnades i maj var att inkomstpensionen skulle minska med 1,5 procent. Istället beräknas pensionen minska 2022.

Nio av tio fick inte sjukhusvård

Bara 13 procent av de på äldreboende som dött med covid-19 fick sjukhusvård.

Jurist: Orimligt förbud mot besök på äldreboenden

Nuvarande besöksförbud på våra äldreboenden är inte hållbart, varken ur ett mänskligt eller juridiskt perspektiv.

Hur är ”Coronans år” för dig? Skriv och berätta

Skrivandet lockar många, hjälper oss att minnas, dela med oss av upplevelser och fungerar ibland som ren terapi. Nu kan just din text hamna i en skrift med temat ”Coronans år 2020”.

Faster Ester

Marie Byström skriver vackert och vemodigt om ett liv som inte blev, om sina minnen av Faster Ester som "blev över".

Stor brist på särskilda boenden

Trots en viss förbättring har fortfarande har 109 av 273 svarande kommuner underskott på särskilda boenden för äldre.

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser