Insändare från SPF Köpingshus

Föreningen vill ha svar från kommunen om kritiken från IVO angående Nordlunds äldreboende. Måndagen den 18 januari skickade vi in en insändare till Bärgslagsbladet där vi vill ha svar på en del frågor.

Julhälsning från ordföranden

Styrelsen önskar en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Bostadsenkät

SPF Seniorerna Köpingshus har under 2019 initierat ett lokalt samarbete kring framtidens bostäder för seniorer i Köpings kommun. Bland annat har vi under hösten genomfört en enkät där vi totalt fått in mer än 200 svar. Vi har samarbetat med PRO, Aktiva Seniorer och Hyresgästföreningen. Under nuvarande år kommer vi att ta upp diskussioner med kommunens politiker, KBAB, privata byggherrar för att se hur man kan förbättra tillgången till bra bostäder för seniorer. Klicka på Läs mer så kan du läsa enkäten.

Vi firar 50 år

SPF Seniorerna Köpingshus firar 50 år, 1969 - 2019. Klicka på Läs mer så kan du läsa vår Jubileumsskrift.

Ardalan Shekarabi reagerar på SPF Seniorernas siffror om att många år i jobbet inte alls lönar sig

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi uttalar sig i Aftonbladet om SPF Seniorernas nya siffror som visar att livsinkomsten och många år i jobbet inte lönar sig.

Fem gånger så dyr räntekostnad med seniorlån

I en artikel i Expressen visar beräkningar från SPF Seniorerna att seniorlån över tid blir hela fem gånger dyrare än ett vanligt bolån. Fredrik von Platen, bostadssakkunnig, kommenterar i artikeln.

Eva Eriksson i Svenska Dagbladet om krånglig information, och tilliten till myndigheterna

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson betonade vikten av att följa prioriteringsordningen för vaccinationer mot covid-19 när hon intervjuades av Svenska Dagbladet. "Nu får det bli någon jäkla ordning på detta", sa Eva.

Möte med SKR: Informationen om vaccination måste förbättras

Vaccination mot covid-19 var temat då SPF Seniorerna i dag digitalt uppvaktade Sveriges kommuner och regioner (SKR). Förbundet tog upp frågor om information, prioritetsordning och skillnader i vaccintäckning mellan regionerna.

Anders Tegnell: Vi har varit väldigt tydliga i våra prioriteringar

Kan man börja leva som förut när man är vaccinerad mot covid-19 och vad anser Folkhälsomyndigheten om att Region Stockholm har gått emot deras rekommendationer och inte vaccinerar äldre i första hand? Det var de två frågor Senioren ställde till statsepidemiologen Anders Tegnell på tisdagens pressträff.

En av fyra 70-plussare står utanför

Det kommer under överskådlig tid att finnas hundratusentals äldre som inte svarar mot samhällets krav på att hantera digitala verktyg.

Så mycket dyrare blir ett seniorlån

Bristen på möjligheter att låna i bank driver seniorer i famnen på produkter som kan vara fem gånger dyrare än vad banklånet skulle ha varit.

Region Stockholm valde vårdpersonal före äldre

Region Stockholm är sämst i Sverige på att vaccinera äldre mot covid-19. Det är ett medvetet val enligt hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L)

Så många går miste om bostadstillägg

Cirka 100 000 pensionärer som har rätt till bostadstillägg får inte ut en krona.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Västmanlandsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser