En härlig vårresa

Den 18 maj anordnade SPF Seniorerna Ardala en bussresa till Jönköpingstrakten. Resan utgick från Skara och Ardala och det var fullt i bussen.

Första stoppet gjordes i Jönköpings Stadspark för kaffe o fralla i Värdshuset Stugan.

Från Stadsparken har man en fin utsikt över Jönköping.

Några av resenärerna i samspråk efter kaffet. Resan fortsatte sedan till Huskvarna för besök på Husqvarna Museum. Efter en guideintroduktion om företagets historia fick deltagarna vandra runt i muséet och ta del av alla olika produkter som tillverkats genom åren. Imponerande många. Nedan följer bilder av sådant som gjorts under åren och förknippas med företagsnamnet Husqvarna.

Efter en promenad i Smedbyn och en god lunch på Stockmakaren fortsatte färden till Rudenstams Bär o Frukt som ligger norr om Huskvarna på sluttningen ner mot Vättern.

Vi togs emot av en i familjen Rudenstam och han berättade om odlingarna som startade redan 1942. Vi gjorde en "Bussafari" mellan äppleträden medan vi fick veta hur man hanterar odlingarna och den skördade frukten. Mycket intressant.

Här får vi veta varför man måste och hur man mäter storleken på alla äpplen som ska vidare ut i handeln. En snillrik maskin gör jobbet.

Under hemfärden tackades chauffören och resekommittén för en mycket fin resa, intressanta besöksmål och dessutom fint väder.

Text o bilder: Leif B