Månadsträff i september

Polisinformation

Vid månadsträffen i september kunde ordf. Elsa Hovmark Svensson hälsa 60-talet medlemmar välkomna. Hon vände sig särskilt till kommunpolsen Oskar Svantesson som skulle informera om polisens organisation och verksamhet, främst lokalt.

Han redogjorde för polisorganisationen som idag är en myndighet mot tidigare 21 st. fristående myndigheter, som alla hade stor självständighet. Idag har man mycket större flexiilitet och ett bra datasystem, som täcker hela landet. Han tycker att polisen har bättre förutsättningar idag än tidigare men att det varit en hel del svårigheter att forma den nya polismyndigheten.

Som kommunpolis tillhör han Västra Skaraborg med ledning från Lidköping men det finns mer verksamhet i Skaras polishus än vad man kan tro. Man har trafikpolisen, som utgår från Skara och en större utredningsgrupp och dessutom några "vanliga" poliser. Stationen är också öppen alla vardagar, något som nog var en överraskning för många.

I sin information redogjorde han för hur man kan få kontakt med polisen i olika ärenden. Han menade också att det var viktigt att anmäla alla brott till polisen. Man har en särskild enhet som hanterar anmälningar och man får då möjlighet att se mönster hur t.ex. villainbrott sker från ort till ort och mycket annat.

Efter den intressanta genomgången och en del frågor serverades kaffe med fralla och kaka. Programblad för tiden okt. 2017 - mars 2018 delades ut. Värdkommitten tackades sedan för arrangemanget.

 

Text o bilder: Leif B