Besök på "Bengans Musikstudio"

En torsdag i slutet av mars gjordes ett studiebesök  på "Bengans Musikstudio"  Nordic Sound Lab i Skara. Hela 45 personer deltog i besöket. 

Bengan själv (Bengt Andersson) hälsade välkommen och berättade om sin musikhistoria som startade redan i skolåldern. Han ville gärna spela trummor och övade mycket hemma men i Musikskolan blev trumpet hans instrument. Efter skolans slut blev det åter trummor som han ägnade sig åt. Han har spelat med många av Sveriges bästa musiker och orkestrar.

Han berättade om sitt musikliv med stor inlevelse och humor till åhörarnas förtjusning.

Studion har han innehaft sedan 2007. Den finns i ett f.d. godsmagasin i centrala Skara. Den byggdes upp av Torgny Söderberg, Lasse Holm och Anders Engberg i slutet av 1980-talet och används idag för många olika  inspelningar, senast Arvingarnas bidrag i Melodifestivalen.

Efter presentationen visade han den största av ett antal musikstudios med ett imponerande stort mixerbord och en ljud- och vibrationsilsolerad studio.

Hur kan man hålla reda på alla dessa knappar och rattar?

Studiebesöket avslutade vid hans favoritinstrument, trummorna. Som tack för ett mycket intressant studiebesök överlämnades en bukett vårblommor följt av välförtjänta applåder.