Res med oss till Gotland - Solens och vindarnas ö

Gotland - Solens och vindarnas ö 19-22/5-2022

Det detaljerade programmet kan du läsa/hämta här.

Torsdagen den 19/5-2022
05:45 Avresa från Hällestad
06:00 Start uppsamling Mellangrind, Finspång osv
06:20 Avresa från Bävervägen, Finspång
07:00 Avresa från Resecenter C3-C6, Norrköping
10:00 Ankomst Nynäshamn
11:25 Färjan avgår från Nynäshamn
15:00 Ankomst till Visby

Vi kör nu norr ut längs E4:an och i Sillekrog gör vi ett stopp där vi sträcker på benen och vi har möjlighet att köpa vårt förmiddagskaffe. Med oss på resan har vi Lars-Otto Gullman som har ett stort hjärta för Gotland och kommer att lotsa oss runt bland öns guldkorn. Efter rundtur i Visby åker vi ut till Gustavsvik som ligger ett par kilometer utanför Visby där vi ska bo under tre nätter. Vi äter en gemensam middag.
https://www.visbygustavsvik.se/

Fredagen den 20/5-2022
I Bläse kalkbruksmuseum skildras stenindustrin på Gotland och vi får en inblick i arbetarnas liv och villkor.

Vi i dricker en kopp kaffe innan vi far vidare upp till Fårö, som är väl känt för sina underbara sandstränder, säregna natur och ståtliga raukfält. Fårö är Sveriges åttonde största ö och har omkring 500 fast boende invånare. Vi avnjuter sedan en gemensam lunch på ön innan vi vänder tillbaka.

Bungemuseet som grundades av skolläraren Theodor Erlandsson år 1907. Museet har byggts upp enligt samma ideal som Skansen i Stockholm genom att samla in hotade byggnader och bygga upp trovärdiga miljöer skulle besökaren på en och samma plats kunna vandra genom historien. Vi intar eftermiddagskaffe innan vi reser vidare.

På vår återresa passerar vi Slite kalkbrott. Vi äter en gemensam middag innan det är dags för nattvila.

Lördagen den 21/5-2022
Idag ska vi uppleva Gotlands södra delar. Vi börjar vid Roma kloster och kungsgård. På 1100-talet låg gutarnas Allting här, Gotlands viktigaste mötesplats. Idag är Roma ett  populärt utflyktsmål och under sommaren ges teaterföreställningar i klosterruinen.

Vi fortsätter vår resa till Lau kyrka som har en mycket säregen exteriör. Det är i dag en hallkyrka. 

Där vägen tar slut vid Gotlands sydspets finns naturreservatet Husrygg med Hoburgen och den berömda Hoburgsgubben som under årtusenden har blickat ut över havet. På Majstregården som ligger intill väntar oss en god lunch.

I Vamlingbo prästgård har konstnären Lars Jonsson har sitt museum och är ett mycket uppskattat besök. 

Vi åker längs vackra vägar utmed Ekstakusten, Fröjel och Klintehamn där vi har fantastisk utsikt över stora och lilla
Karlsö. Tillbaka på Gustavsvik äter vi en gemensam middag.

Söndagen den 22/5-2022
Efter en god frukost checkar vi ut från vårt hotell för att bege oss till Lummelundagrottan där vi får en guidad visning av dessa mäktiga droppstenar och höra berättelsen om grottans upptäckes år 1948.Vår lunch intas på Krusmyntagården där vi också får en stund att strosa i örtgården med över tvåhundra växter.

Om tiden tillåter, innan det är dags att stiga ombord på färjan, gör vi ett besök på Länsmuséet, Gotlands fornsal. Detta besök ingår inte i resans pris, entré tillkommer med 150:- / person. Middag intas på egen hand på färjeturen tillbaka till Nynäshamn.

16:00 Färjan avgår
19:10 Ankomst till Nynäshamn
Ca 22:30 Tillbaka i Finspång

Pris: 5 400:- / person
Enkelrumstillägg 590:- / person
Bussresa, färja tur och retur, boende Gustavsvik del i dubbelrum med halvpension3 luncher, kaffe, lokalguide i Visby, entréer enl  program.
Frivilligt avbeställningsskydd 500:- / person berättigar till kostnadsfri avbokning mot uppvisande av läkarintyg. Många har redan ett avbeställningsskydd via sin reseförsäkring eller sin internetbank.
Vi reserverar oss för kraftigt höjda dieselpriser. Vi reserverar oss också ändringar i programmet utanför vår kontroll

Bra att veta:
- Stödstrumpor är ett gott tips inför resan.
- Om du använder några mediciner så tag med din medicinlista.
- Om du har någon matallergi, så meddela detta.

Anmälan
Din anmälan gör du hos Barks Buss 0122 – 50119, info@barksbuss.se

Anmälningsavgift 500:- betalas senast 14 dagar efter din bokning. Bg 596-0208 eller Swish 123 191 0439 Märk betalningen med namn och resa. Vi skickar dig en bokningsbekräftelse med information om slutbetalning. Om du har någon matallergi  såmeddela detta.

Bokningsvillkor se länk: https://barksbuss.se/vara-resor/resevillkor.html