Sörmlandsresa 2023

SPF Seniorerna Finspång gav sig i juni iväg på en härlig tur i det vackra Sörmland.

Bussen var fullsatt och första anhalt blev Stora Djulö där vi drack förmidagskaffe med god smörgås medan vi njöt av den härliga naturen. Här anslöt även vår guide för dagen, Leif Jacobsson, som har ett stort intresse och gedigna kunskaper om sin hembygd.

Efter att ha berättat om platsen for vi vidare mot Malmköping, där Leif tog oss med på en rundtur och vi besökte bl a Malmaheds museum, där Leif skildrade livet på heden under Södermanlands regementes tid från 1770-talet till 1921 då regementet flyttade till Strängnäs.

Efter en god lunch på hotellet i Malmköping fortsatte färden på slingriga vägar förbi Harpsund där vi gjorde ett kort stopp och vi fick höra en del historier om Harpsund och dess hyresgäster.

Dagen avslutades på Lida gård utanför Flen, där vi drack kaffe med hembakat. Här fick vi också tillfälle att shoppa lite då huset innehöll inte bara ett café utan även en stor butik med både kläder och inredningsdetaljer. Mätta och belåtna med dagen gick så färden åter mot Finspång och där vi önskade varandra en glad sommar och på återseende till hösten.