Inlägg från Jerry Fonden

Uppdaterades: 26 mars 2020

Lite tankar i Mars 2020


HUR MÅR DU?
Vi har lärt oss att virus är något som släcker ner datorn. Men nu är det nya tider!


Jag känner mig hyggligt trygg när jag ser Anders Tegnell i TV. Visserligen vajar han som ett rö och svettas där på podiet men han ingjuter ändå förståelse. Han ser en allvarlig situation men att den inte löses bäst av att stänga allt. Är man sjuk ska man stanna hemma.

Alla 70+ ska hålla sig hemma. Fast vi tar en promenad varje dag.
Vi tar vanliga rundan, runt Kring Alle. Ofta längs Säveån. I lördags stigarna runt Nääs, bilen dit, bensinen är extra "billig". Fullt på P! Så många promenörer, särskilt barnfamiljer. Det är en glädje att vi har Nääs! En dag gick vi långt in på Klippans väg syd om Tollered. I en solglänta blommade tussilago!

 


Vad gör vi mer? Läser. Smyger in på biblioteket. Där är tyvärr inte så många särskilt nu när gymnasiet har uppehåll. Några nysvenskar har fortsatt språkträning. Vi löser förstås korsord men snart är alla ifyllda.

Våra nära ringer oftare. Det uppskattar vi verkligen! Som en ensam granne uttryckte det, skrift är nog så trevligt, men jag går här i isoleringen när föreningar och allt stängts ner och talar bara med mig själv. Vi är ändå två.


Snart är det påsk och sedan midsommar. Min optimistiska syster har planerat för vår vanliga syskonträff och därför bokat några dagar därefter på hotell i Småland.

Innan det är jag anmäld till Nordenresa 17 maj till Halden. Inte kan norrmännen stänga 17 maj ?!

Har du förresten observerat att företrädare för alla våra partier har ett märke med svenska flaggan på kavajen/blusen? Alla har blivit sverigepartier. Så bra! Flaggan och nationaldagen är allas.


Tids nog får vi lappa ihop ekonomi och ta itu med glömda frågor som klimatet, gängen och åter glänta på dörren till världen utanför.
Tänk som Anders Tegnell. Detta klarar vi. Med lite möda dock. Förstå att evig tillväxt kanske inte är möjlig.

Ta det lugnt och skriv inte dumheter på Facebook eller liknande.
Jag behöver gå till frisören. Törs man det?
Jerry 80 ++

 

Lite tankar i Mars 2017

Publicerades: 08 mars 2017 Uppdaterades: 26 mars 2020