Resor 2016

Här finner Du resor som ordnas av Lerumsbygden men också resor som de olika föreningarna i vårt distrikt skall göra, de samlar vi på Distriktets hemsida. Klicka på blåa texten RESOR I DISTRIKTET

Resor i distriktet

Resa Limmared 2016

 

Resan till Limmared
Onsdagen den 21 september var vi ett glatt gäng, som reste med buss till Limmared – ett samhälle inom Tranemo kommun med 1400 invånare. Alla tåg på Kust-till-kust-banan stannar här.


Efter fika fick vi en guidad tur på Glasets hus, där vi fick se exempel på alla de föremål, som tillverkats på Limmareds glasbruk, som startades 1740 och har varit i drift sedan dess. I en hytta såg vi tillverkningen av en speciell dubbelväggig glasskål.


Vi fortsatte till Limmareds värdshus, där vi intog lunch. Schnitzel serveras med ett särskilt kryddat smör, skapat av Älva Andersson.


Vi besöker Limmareds säteri med anor från 1300-talet. Idag drivs lantbruk och en gårdsbutik, som tillhandahåller både eget kött, specialbakat bröd och på andra våningen ett utbud av snygga kläder för både herre och dam.

Sista anhalten på resan blir Åsarps kyrka – troligen från 1100-talet – med målningar från 1400-talet. Dopfunten från 1100-talet var under flera hundra år 1700 – 1920 inbyggd i predikstolen, men används nu igen som dopfunt.

 

 


Efter hemkomst känns det som att alla är nöjda med sin utflykt.