Månadsmöten

Uppdaterades: 19 december 2018

Månadsmötet 2017-03-21 i Storegårdskyrkan
Tisdagen den 21 mars samlades vi för en stunds trevlig samvaro i vår SPF-förening. Vår vice ordförande Inger Axelsson hälsade ett 75-tal medlemmar välkomna och presenterade dagens föreläsare Kjell Lindström. Kjell är distriktsordförande för SPF och distriktsläkare. Han kåserade under temat "bättre sjukvård för äldre". Han informerade om olika mediciner och dess verkan på kroppen och att vi i vissa fall även kan minska på en del mediciner. Kjell poängterade hur viktigt det är att vi rör på oss. Den bästa medicinen är en timmes promenad om dagen och att äta mycket frukt och grönt. 
Kjell avtackades med långa applåder.

Anna-Lisa Lundvall informerade om kommande eftermiddagssfilmer på Metropolbiografen.

Inger Axelsson informerade om vårens aktiviteter såsom Pubkväll den 10 maj och Ut i Det blå resan till Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby den 16 maj. 
Grupp 2 serverade gott kaffe och goda smörgåsar.
Nästa månadsmöte är den 18 april. Då kommer den skicklige gitarristen och sångaren Ted Sandstedt.
Rose-Marie Johansson, sekreterare

Månadsmötet 2017-01-24 i Storegårdskyrkan
SPF Seniorerna Eksjö inledde årets mötesverksamhet i tisdags. Omkring 80 gamla och nya medlemmar fick först information om tandvård. Därefter kom Åke Persson från Tranås med sångkör och solister. Under ledning av Birgitta Svensson underhöll sångarna i ca en timme med en varierad repertoar, och även åhörarna fick delta i ett par nummer. Sedan rapporterade Jan Ekwall från KPR:s möte och Inger Axelsson berättade om kommande aktiviteter såsom Ålandsresa och Räkfrossa. Efter sedvanlig lottdragning avslutades mötet.
Eva Bengtsson, sekr.

Åke Perssons solistkör "Kören som hörs"
Foto Ulf Johansson

Månadsmötet 2016-12-13 i Storegårdskyrkan

Mötet avslutade höstsäsongen 2016. Nästan 90 medlemmar samlades i Storegårdskyrkan där de blev serverade julgröt och skinksmörgås. Mötet inleddes med luciatåg av SPF-körens damer och herrar. Senare fick alla delta i juliga all-
sånger. Mötet avslutades med lottdragning med extra påkostade vinster.
Eva Bengtsson sekr.

Foto Siw och Ulf Johansson


I foajén möttes deltagarna av dragspelsmusk


Lucia med följe


Servering av julgröt och skinksmörgås


Extra påkostade vinster i lotteriet

Månadsmötet 2016-11-15 i Storegårdskyrkan
55 medlemmar kom till mötet och fick delta i ett musikquiz och musikbingo. Det var Gunnar Andersson som komponerat ett antal kluriga och roliga musikfrågor vilka sedan låg till grund för ett musikbingo. Vinnarna i bingot fick priser, idel matnyttiga sådana. Jan Ekwall rapporterade från KPR:s sammanträden och Inger Axelsson informerade om kommande möten, kurser och resor.
Eva Bengtsson
Sekr.


Gunnar Andersson som höll i musikquiz med musikbingo


Elly Henrysson fick pris för första rätta bingoraden
Foto Ulf Johansson

Publicerades: 22 december 2016 Uppdaterades: 19 december 2018