Välkommen till SPF Söndrumsvännerna

    Trevliga Månadsmöten

    Roliga aktiviteter och studiecirklar

    40 års jubileum med glada medlemmar

Månadsmöte den 18 november

Ulrika Larsson presenterar höstens boknyheter. Välkommen till månadsmöte måndagen den 18/11 kl 14.00 – 16.00 i Staffanssalen.

Falkenbergsrevyn den 14 januari

Falkenbergsrevyn den 14/2, buss och förbokad dagens lunch på Laxbutiken, Heberg. Pris: vid 40 betalande 665 kr, vid 30 betalande 700 kr.

Jullunchbuffé den 6 december

Tiden för jullunchbuffé är ändrad från den 11 december till fredagen den 6 december kl 11.30 – 14.00. Samling sker vid receptionens entré kl 11.25.

Invånardialog – ofrivillig ensamhet hos äldre

Ett arrangemang av Halmstad kommun: Ensamhet börjar alltmer uppmärksammas som ett folkhälsoproblem. Det är inga problem om det är självvalt, men den ofrivilliga ensamheten är problematisk och kan ge både fysiska och psykiska sjukdomar som till exempel hjärt- och kärlsjukdomar och demens. Hur kan vi förebygga ofrivillig ensamhet hos äldre? Under tre dialoger i november vill vi höra vad du har för tankar kring ämnet. Välkommen

Boendeformen byggemenskaper ges möjlighet att söka startbidrag

Regeringen har fattat beslut om att det nästa år ska bli möjligt för byggemenskaper, i form av en ekonomisk förening, att söka startbidrag för ett flerbostadshusprojekt. Utredningen SOU 2015:85 – "Bostäder att bo kvar i" lanserade idén, med tanken att byggemenskaper skulle vara en bra form för byggande av seniorbostäder.

Möte med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi

Pensionsfrågan stod i fokus under gårdagen när SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson träffade socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

Jo, statistik hjälper mot fallolyckorna – replik på debattartikel om att förebygga osteoporos

Frakturer på grund av benskörhet är ett stort folkhälsoproblem, och för att det är framför allt äldre kvinnor som drabbas förbises de ofta. Höftfraktur blir 50 gånger vanligare från 50 år till 90+. Samtidigt halveras bentätheten, så även andra faktorer än osteoporos spelar roll.

Eva Eriksson kommenterar premiepensionsutredningens betänkande

Idag tog socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi emot betänkandet "Ett upphandlat fondtorg för premiepension". Betänkandet överlämnades vid en pressträff av den särskilde utredaren Mikael Westberg.

Lata dagar på Thassos

Hösten är en bra tid att åka söderut. Fortfarande varmt i vattnet och mer behagligt i luften. Den grekiska ön Thassos bjuder på både strandhäng och vacker natur för den som vill vandra.

Så ska äldreomsorgen få tag i personal

Förre metallbasen Göran Johnsson får regeringens uppdrag att hitta tiotusentals undersköterskor till äldreomsorgen.

Nytt larm: Äldres behov av vård sänker regionernas ekonomi

Nästan alla landets regioner går nu med underskott. Fler sjuka äldre framhålls som den kanske viktigaste orsaken.

Åtta av tio vårdcentraler saknar geriatriker

Flera veckors väntetid till läkare, inga sittplatser i väntrummet och inga geriatriker. Så ser det ut på Stockholms vårdcentraler.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Hallandsdistriktet

Nytt från Hallandsdistriktet!

Kontakt annons!

Facebook

Aktivt Liv

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser