Kontrabasen - Tomas von Brömssen 15 oktober 2023

Tomas von Brömssen har nyligen fyllt 80 år och det firar han med en musikalisk föreställning kallad Kontrabasen.

Det är en monolog, där Tomas von Brömssen föreställer den ensamme kontrabasisten som söker efter sin sanna kärlek medan orkestermusikerna fyller salongen med musik.

Här tas man med till en värld av musikalisk glädje och omfamnar den gripande och underhållande historien om kärlekslängtan och blir förförd av den oförglömliga musiken med Tomas von Brömssen i spetsen.

Den musikaliska scenshowen kretsar kring en längtande men orubblig kontrabasist som förbereder sig inför ännu en spelning. Han redogör verbalt och med ett utpräglat kroppsspråk om mycket – sin otympliga kontrabas, musiken och om sin obesvarade kärlek till teaterns sopran, Sara. Hon sjunger där uppe på scenen, men ser aldrig honom. En längtande musikant under scenen. Han befinner sig ständigt nere i orkesterdiket, med sitt åbäke som oftast är i vägen. Men de här kvällen kan det kanske ske – om han vågar göra så att Sara lägger märke till honom.

Lisebergsteatern kommer att fyllas av fantastisk musik, Lösryckta stycken ur Wagners ”Valkyrian” får sällskap av ” Elefanten” från Camille Saint-Saëns humoristiska Djurens karneval. Skrattpris tar även tolkningen av Mozarts menuett, förutspår de som sett de tidiga förberedelserna. Så tag även Du plats och njut av Tomas von Brömssens fascinerande kontrabasmonolog med sex andra musiker.
Hur ska det gå för vår ensamme kontrabasist i jakten efter kärlek och lycka?

Föreställningen ”Kontrabasen” är skriven av Patrick Süskind, författare till succéromanen ”Parfymen”.

Föreställningen varar cirka 1,5 timmar.

Resans omfattning:
Bussresa
Biljett
Pris: 995:-- / person vid minst 30 betalande

Anmälan senast den 4 oktober (ny tid) till:
Marianne Ahlgren telefon: 070 – 222 52 80 eller e-post: 08.ahlgren@gmail.com