Konstresa till Falbygden 28 februari

I Falbygden, trakten runt Falköping, har många konstnärer etablerat sig och under denna resa skall vi göra besök hos en konstnär och besöka en konstgård.
Påminner om sista bokningsdag är den 9 februari. Det finns fortfarande platser kvar.

  • Löfvings ateljé
  • Konstgården Redberga
  • Löfvings ateljé
  • Konstgården Redberga

Resan startar från Varberg på morgonen den 28 februari och färden går via Borås till rastplatsen Röstesjön, där vi stannar för att vittja medhavda frukostkorgar.

Färden går vidare förbi Ulricehamn och upp till Falköping, där vi inleder med ett besök i butiken på Falbygdens Ost. Där finns flera hundra sorters ost, saft, sylt, bröd och allt tänkbart som man kan behöva tillsammans med ost. Vi stannar en stund, så att det blir tillfälle att botanisera bland alla läckerheter i ostbutiken.

I Broddetorp, några kilometer norr om staden, ligger Löfvings ateljé, där vi gör dagens första besök. Göran Löfvings ambition var att bli målare, men först blev han slaktare. Som styckare fick han en grundkurs i anatomi. 1996 köpte han en gård och i varenda hus på gården har Göran lagt natursten på golven som tidigare var belagda med betong. Även väggarna har han dekorerat med scenerier och vyer som en sorts vinjetter al fresco.

Görans fru, Linda, har under hela sitt liv haft intresse för matlagning och här började det med, att hon öppnade kafé i ladugården. Snart fick hon en egen ateljé, ett fullt utrustat restaurangkök. Ladugården blev krog.

Vi inleder vårt besök med att äta lunch och sedan får vi en guidad visning av Löfvings ateljé, som under året, förutom Göran Löfvings egen konst, har varierade
utställningar på besök.

Från Broddetorp går resan vidare till Konstgården Redberga, där Kristina Wiberg tar emot.

Kristina är änka efter konstnären Harald Wiberg och vi kommer att få följa med henne runt i hennes vackra hem och höra henne berätta om Harald Wiberg, hans konst och sitt liv tillsammans med honom. I hemmet finns konst inte bara av Harald Wiberg utan också av Anders Zorn, Brun Liljefors, Carl Larsson, Ivar Arosenius med flera.

I galleriet finns en del av Harald Wibergs tavlor utställda och där finns möjlighet att köpa affischer och vykort.

Det har nu blivit dags att styra kosan mot hemorten, men under vägen stannar vi till på Café Vings kvarn i Hökerum, där vi blir serverade eftermiddagskaffe.

Omkring klockan 19.00 räknar vi med att vara tillbaka i Varberg.

Resans omfattning:
Bussresa i helturistbuss
Falbygdens Ost: Besök i ostbutiken
Löfvings ateljé: Lunch samt entré och guidad visning
Konstgården Redberga: Entré och guidad visning
Café Vings kvarn, Hökerum: Eftermiddagskaffe
Reseledares tjänster

Pris: 995:- / person vid minst 30 betalande

Anmälan senast den 9 februari till: Marianne Ahlgren, telefon: 070 – 222 52 80
e-post: 08.ahlgren@gmail.com