Välkommen till SPF Sotenäs

    Gott Nytt År! Önskas alla våra medlemmar

    Kallelse årsmöte 2021

    Läs mer här

Årsmöte 2021

Årsmöte 22021 Ordinarie årsmöte 2021 avhålls den 23 februari klockan 15:oo. Eftersom gällande regler för att förhindra smittspridning inte tillåter sammankomster med fler än åtta deltagare planerar vi för ett digitalt årsmöte.

Titta in till förbundet

Förbundet inbjuder alla medlemmar till att delta i en digitalt seminarium ”Seniorer mitt emellan två val”. Syftet är att väcka intresset för opinionsbildning och öka kunskapen så att engagemanget i vårt förbund når fler.

Nu vågar vi träffas igen

Första träffen sedan februari

Poängpromenad 6. oktober

Poängpromenad i Folkets Park Hunnebostrand Tisdag 6. oktober kl. 14.00

Första mötet med sakkunniga 2021

I går träffades SPF Seniorernas sakkunniga för det nya årets första möte. Gruppen sågs digitalt och diskuterade en mängd aktuella frågor.

Rekommendation om årsmöten och distriktsstämmor 2021

Det är förbundets rekommendation att föreningar inom SPF Seniorerna inte i nuvarande skede genomför årsmöten fysiskt. Istället finns dessa alternativ som föreningen kan välja mellan:

– Ett olyckligt exempel på systemisk eller strukturell ålders­diskriminering

Personer över 84 år, en grupp som påverkats starkt av pandemin, exkluderas från att delta i Folkhälso­enkäten i vår. Det här är ett olyckligt exempel på strukturell ålders­diskriminering, skriver flera debattörer i Svenska Dagbladet.

Äldre ska prioriteras för vaccin – vaccinationsordningen ska ligga fast

Tidigt stod det klart att högre ålder innebär större risk att bli allvarligt sjuk eller dö av covid-19. Antalet döda med covid-19 har nu passerat 10 000 personer i Sverige. 9 av tio döda var 70 år eller äldre. 7 av 10 döda var 80 år eller äldre. Det är därför avgörande att vaccinationsordningen ligger fast.

Sammanboende under 70 år kan prioriteras i vaccineringen

Personer som bor med 70-plussare men själva är under 70 år kan eventuellt prioriteras upp till fas 2. På Seniorens fråga på torsdagens pressträff svarar Folkhälsomyndigheten att de ska titta på det.

Så kan allergiker tänka inför vaccination

Hallå där, Thony Björk, hur skall man göra med vaccination mot covid-19 om man har problem med allergier?

Uppmaningen till alla: Ta vaccinet

Två vacciner mot covid-19 är godkända och snart väntas AstraZenecas också bli det. Thony Björk, apotekare och sakkunnig läkemedelsfrågor SPF Seniorerna, uppmanar alla att vaccinera sig oavsett vilket vaccin som erbjuds.

”Behov av miljarder får inte gömmas i utredningar”

Trots att äldreomsorgen är bättre rustad nu än i våras dör en lika stor andel äldre till följd av covid-19. Det konstaterar Sven Erik Wånell, sekreterare i Coronakommissionen.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Bohusdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser