Rolfs hav 14 januari

Fisk och skaldjur på Rolfs Hav

  • En av kockarna förbereder maten
  • I spänd förväntan 1
  • I spänd förväntan 2
  • I spänd förväntan 3
  • Johan Jureskog berättar om verksamheten
  • Två sorters ostron och jättegoda röror
  • Skaldjursplatån var riklig och mycket god
  • Alltid gott med en pipa efter maten
  • En av kockarna förbereder maten
  • I spänd förväntan 1
  • I spänd förväntan 2
  • I spänd förväntan 3
  • Johan Jureskog berättar om verksamheten
  • Två sorters ostron och jättegoda röror
  • Skaldjursplatån var riklig och mycket god
  • Alltid gott med en pipa efter maten

Rolfs hav är en liten restaurang på Drottninggatan 106 i Stockholm, som serverar havets läckerheter och är en systerrestaurang till Rolfs kök på Tegnérgatan 41. Båda restaurangerna ägs av två ”killar” från Sundbyberg, Klas Ljungquist och Johan Jureskog.

Vi var 20 förväntansfulla medlemmar från SPF Sundbyberg som besökte Rolfs Hav söndagen den 14e januari. Johan Jureskog hälsade oss välkomna och berättade om Rolfs Hav och om sina andra engagemang inom restaurangvärlden.

Inredningen är elegant och marininspirerad. Det fanns mycket att upptäcka bland annat en vägg tapetserad med torkat laxskinn och egenfabricerade taklampor med olika havsinspirerade lampskärmar. Under måltiden kan man från många platser studera hur kockarna hanterar fisken och skaldjuren.

Menyn vi åt bestod av ostron, räksallad, ceviche, halv hummer, krabbklor, havskräftor, räkor och 3 olika såser. Så fantastiskt fräscht och gott. Alla var mycket nöjda. Till efterrätt valde många ”Rolfs Havs Brödpudding” med vit chokladsås, dulche de leche, bourbonwhisky och brynt smör. Mycket uppskattat. Några valde lakritspipa, de var också nöjda.

Våra förväntningar på Rolfs Hav infriades till fullo. Tack till Johan och kockarna på Rolfs Hav.

Birgitta Gustafsson