Birka Gotland 7 - 8 april

  • Nöjda middagsgäster
  • Umgänge på plan 10
  • Grand Brunch
  • Exempel på varmrätt vid brunchen
  • Duo som uppskattar plan 10
  • Nöjda middagsgäster
  • Umgänge på plan 10
  • Grand Brunch
  • Exempel på varmrätt vid brunchen
  • Duo som uppskattar plan 10

Vi var ett glatt och förväntansfullt gäng på 14 personer som gick ombord på den ombyggda båten Birka Gotland. Vädret var härligt, klarblå himmel, ingen vind och ljummen vårkänsla. 

Vi installerade oss i våra nyrenoverade hytter och gav oss ut på lite upptäcktsfärd innan middagen. Uppe på våning 10 finns det trevliga dans- och umgängesytor samt SPA-avdelning. Allt doftar nymålat, nya fräscha möbler och textilier.

Några av oss tog ett glas i baren före middagen och kunde njuta av underbar utsikt på färden ut från vår vackra huvudstad. Vi var alla hungriga och placerades vid långbord av trevlig personal. Middagsbuffen med färre antal rätter och med högsta kvalitet, aptitligt presenterat och många av rätterna var upplagda i små skålar. Vi var fler som var väldigt förtjusta i räkorna, fanns både rökta och stora räkor med mycket rom. Dessutom så ingick det både rött och vitt vin (som var riktigt bra), öl (Carlsberg) och kaffe.

Alla var mycket mätta och belåtna när vi gick vidare för lite olika aktiviteter. Några satte sig och lyssnade på lite pratvänlig pianomusik andra gick och tog en svängom på dansgolvet till levande musik. Dansa kunde man göra på två ställen och eftersom vi på vår resa var 600 st och båten kan ta 1700-1800, fanns det gott om utrymme.

Det var skönt att krypa ner i sängen efter alla intryck, god mat och dryck och framförallt all trevlig samvaro med "våra" och andra SPF are.

Efter lite sovmorgon, var vi många som sammanstrålade i den stora taxfree shopen, för att passa på att fylla på förrådet med drycker m.m till kommande festligheter.

Hur konstigt det än låter så började vi bli lite sugna på mat igen. Dom flesta av oss hade beställt Grand brunch. Och det var inte vilken brunch som helst! Personal presenterade hur upplägget var.
Det ingick obegränsat med mousserande vin (bra cava). Buffé med kalla rätter, räkor, även här flera rätter upplagda i små skålar, ett exempel: Bloody Mary mousse med baconchips. Dessutom meny med varma rätter och desserter, som vi kunde beställa flera av och som serverades på tallrikar. Allt smakade så gott och personalen hade fullt upp med våra beställningar, men skötte det med bravur!

Efter detta så spreds vi på lite olika håll, några passade på att ta en svängom, andra satt ute på däck i det härliga vädret eller gjorde lite extra inköp i Taxfree. Inloppet mot Stockholm var fantastiskt vackert och vi kände oss så nöjda efter alla intryck.

Stort tack till vår fina reseledare Margareta Andersson och till alla som bidrog till vår trevliga utflykt! 

Kerstin Söderbäck