Långvandring och lunchträff

Höstsäsongen är verkligen igång med många aktiviteter.

Två nya rapporter

Septembers aktivitetsmöte handlade om Brunkebergs torg. Månadsmötet bjöd på härlig jazz.

SPR-protokoll nr 8, september 2019

Pensionärsrådet hade sammanträde 18 september.

Lunchträff, Hjärnkoll och Hantverksvandring

Höstens första lunchträff ägde rum på Ågesta golfklubb. Veckan innan dess tävlade vårt lag i distriktsmästerskapet i "Hjärnkoll". Även ett intressant studiebesök, en s.k. hantverksvandring i Gamla Stan har vi genomfört.

SPR-protokoll nr 7, 2019

Vi kommer fr.o.m. nu att löpande lägga ut protokollen från Pensionärsrådets (SPR:s) sammanträden på vår hemsida för att öka insynen i rådets verksamhet. Vi hoppas att det ska öka förståelsen för denna viktiga del av styrelsens arbete.

Båtresa till Birka + sista sommarfikat och långvandring vid Nyckelviken

Nu äntligen kommer en rapport från den trevliga resan till Birka. Flera av våra medlemmar som var med på resan har bidragit med bilder till denna rapport. Varmt tack för det!

Sista sommarpromenaderna

Den 12 och 19 augusti genomfördes de två sista sommarpromenaderna med fyra respektive sex deltagare. Redan den 2 september startar höstens promenader/stavgång.

Sommarlunch och sommarpromenader

I veckorna runt månadsskiftet juli-augusti hade vi tre aktiviteter. Dels ägde den sista sommarlunchen rum på Mälarpaviljongen, dels var det två sommarpromenader.

SPF Seniorerna träffade nya socialförsäkringsministern

Förbundsordförande Eva Eriksson och generalsekreterare Peter Sikström har idag träffat Ardalan Shekarabi (S) som tillträdde som socialförsäkringsminister den 1 oktober. En av de frågor som togs upp var naturligtvis pensionerna, som väcker ett mycket stort engagemang hos våra medlemmar.

Arrangörer sökes till förbundsmästerskapen 2020/2021

Nu efterlyser vi arrangörer till samtliga förbundsmästerskap för 2020/2021. Grenarna är bordtennis, boule, bowling, bridge, orientering, golf och skidor.

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson i Svenska Dagbladet

– Det är anmärkningsvärt att riksdagen inom kort enbart väntas besluta om att höja grundskyddet år 2020, och fortsätter att lämna den inkomstrelaterade pensionen åt sitt öde, säger Eva Eriksson.

SPF Seniorerna medverkar på internationell konferens om fallolyckor

Världsledande forskare, politiker och beslutsfattare från Europa är samlade i Umeå 1-2 oktober för att dela de senaste kunskaperna om fallförebyggande arbete. Gösta Bucht, SPF Seniorernas sakkunnig i vård och omsorgsfrågor, medverkar och talar under titeln "Talking about my generation".

Tips för att motverka fallolyckor

Visste du att fallolyckor är den vanligaste olyckstypen i Sverige? Alla kan falla, men antalet som faller ökar med åldern och de flesta olyckorna sker i hemmet. Vi har samlat Socialstyrelsens tips på hur vi med mat, motion, genom att ha koll på mediciner och säkra våra hem, kan förebygga fallolyckor.

SPF Seniorerna riktar ett tack till avgående socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S)

SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson om socialförsäkringsminister Annika Strandhälls (S) besked att avgå som statsråd

Socialstyrelsens undersökning om kvaliteten i hemtjänsten och på äldreboenden

Socialstyrelsen har sedan 2013 årligen genomfört den nationella undersökningen "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?". Nu är resultatet från 2019 års undersökning klar.

Ny rapport om åldersrepresentation i politiska församlingar

Delegationen för senior arbetskraft har utkommit med en rapport som visar hur åldersrepresentationen ser ut bland svenska politiker i riksdagen, landstingsfullmäktigen, kommunfullmäktigen och Europaparlamentet. Rapporten innehåller även en jämförelse av åldersrepresentationen mellan de nationella parlamenten i Norden.

Plan för anhöriga klar om ett år

Den tidigare utlovade nationella anhörigstrategin ska vara klar under 2021.

"Jag har alla åldrar i mig"

Plötsligt är man 62. Det har Sissela Kyle hunnit bli och känner sig numera märkligt tidlös. I höst är hon aktuell med en ny show.

Göran Persson går på SPF Seniorernas linje

Nu får SPF Seniorerna stöd av förre statsministern Göran Persson. Pensionssystemet behöver mer pengar.

Elefanten är så snabb att vi får kasta oss in på toaletten

Äventyraren Sven Gruvstad bilar genom Afrika, med start i september från Sydafrika. Redan nu kan du läsa om förberedelserna.

”Man blir ju lycklig”

Klockan är nio på söndagskvällen när de första tonerna hörs i Etage. Dansgolvet fylls direkt. Prickiga klänningar, glittrande toppar, skjortor och blanka skor …

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser