Minimarknad i Kihlgrens glashytta 6 - 7 juni

En lämplig aktivitet i coronatider: Dels fick vi ställa in studiebesöket på glashyttan tidigare i vår och dels är detta en utomhusaktivitet.

Förbundets seminarium om ensamhet 28/5

Förbundet arbetar med projektet "Inte ensam". Idag på förmiddagen sändes det andra digitala seminariet. Även de som inte deltog kan i efterhand få information och svar på frågor.

Corona-boule

Bouleenntusiasterna startade ju sin verksamhet den 12/5 med uppmaning att vara mycket försiktiga.

Boulestart 12 maj

Boulen startar på tisdag 12 maj Bouleentusiasterna kan inte vänta längre. Trots styrelsens tveksamhet har de bestämt att starta på tisdag, 12 maj kl 10.30.

Planering inför hösten pågår - trots Corona

Trots att alla aktiviteter är lagda på is under våren (och kanske sommaren) fortsätter planeringen inför hösten. Då hoppas vi att Coronaisoleringen är över.

Gratis hjälp att handla i Coronatider för dig som är 70+

Vår stadsdelsförvaltning (Hägersten-Liljeholmen) kan se till att pensionärer som är 70+ får hjälp med matköp och apoteksärenden avgiftsfritt i nuläget.

Vårens första månadsmöte

Vårens första månadsmöte bjöd på musikunderhållning med mycket spelglädje.

Höstens sista rapport

Aktivtetsmötet om systrarna Jobs ägde rum 12/12-19.

Förbundet uppvaktade Centerpartiet med krav för en bättre äldreomsorg

Eva Eriksson och Gösta Bucht lyfte i ett möte med Centerpartiet förbundets krav för en bättre äldreomsorg samt riskerna för seniorers psykiska hälsa som följd av rekommendationerna för 70-plussare.

Nyhet: Hjälp och vägledning med digitala betalningar

Betalningshjälpen.se är ett nytt initiativ skapat av Mastercard i samarbete med SPF Seniorerna och några av Sveriges största banker. Hit kan du som senior vända dig för att få hjälp och svar på betalningsrelaterade frågor.

Positivt med pensionstillägg men inte tillräckligt

SPF Seniorerna har tillsammans med övriga seniororganisationer lämnat in ett remissvar om förslaget om ett inkomstpensionstillägg. Det är ett litet steg mot en högre allmän pension, men långt ifrån tillräckligt.

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Seminarium om hur coronaviruset påverkar våra pensioner

Konsekvenserna av covid-19 är påtagliga inom många sektorer, inte minst den ekonomiska. Mot den bakgrunden bjöd socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi in till ett digitalt seminarium den 1 juni om hur pensionerna påverkas av pandemin. Seminariet kan ses i efterhand.

Ny utbildning för valberedare

Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram ett nytt studiematerial för dig som har ett valberedningsuppdrag. Materialet går igenom alla fem steg som behövs för ett lyckat valberedningsarbete.

Passa på att umgås och träffas utomhus

Många av Sveriges seniorer har hållit sig hemma och isolerade i månader. SPF Seniorerna välkomnar därför att Folkhälsomyndigheten nu varit tydliga med att äldre kan utöka sina sociala kontakter så länge som det sker utomhus och avstånd hålls. Allt är inte låst och stängt, det är viktigt att göra det man kan.

Riktlinjerna för 70-plussare ändras inte

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till 70-plussare ligger kvar, meddelade socialminister Lena Hallengren på en pressträff på tisdagseftermiddagen.

Risk för löftesbrott om pensioner

Höjning av pensionsåldern ställs mot pensionstillägg när Pensionsmyndigheten inte hinner med. Otydligheterna är oroande och irriterande, menar SPF Seniorerna.

De flesta seniorer är inte så sköra som många tror

Vi behöver antagligen arbeta längre, men det måste bli rättvist även för de med tunga arbeten som helt enkelt inte kan jobba vidare, skriver Ingmar Skoog.

Kalldusch: 600 kronor lägre pensioner nästa år

Stora grupper pensionärer kommer sannolikt att få mindre i plånboken 2021. För många 600 kronor mindre i månaden.

Som på bio – fast hemma!

Seniorens filmkritiker Jeanette Gentele tipsar om filmer att se hemifrån på teven, datorn eller plattan.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Mer intressant i vår förening

Aktuella kampanjer från vårt förbund