E-faktura nu möjlig för medlemsavgiften i vår förening

Nu kan du anmäla till din internetbank att du vill ha e-faktura på medlemsavgiften till SPF Seniorerna, bg 505-1743.

Kungliga Operan, långvandring och Pubafton/SPF-kväll

Tre aktiviteter den senaste tiden: Studiebesök på Kungliga Operan, långvandring från Skärholmen till Bredäng och Pubafton/SPF-kväll.

Nytt SPR-protokoll

Protokollet från Pensionärsrådets möte 20/11 finns nu under Om föreningen/SPR.

Fyra nya rapporter

Långvandring i Grödal, lunchträff i Solna, aktivitetsmöte om metabol hälsa och månadsmöte om tankspriddhet.

Nästa lunchträff äger rum fredagen den 6 december.

Vi träffas vid Axelsbergs T-banestation senast kl. 12.10 och åker med tåget mot stan som går kl. 12.19. Anmälan till Margaretha Östling, 070-761 88 44 eller Marianne Sehlmark 070-757 82 89 senast den 3 december. Vi får reda på de olika maträtterna tisdagen den 3 december. De visas här på föreningens hemsida.

Halloweenfest mm

Månadsmötet i oktober Med Åsa Berg om Pygmalion, den spännande Hallowenfetsen och träff med nya medlemmar.

Kommentarer till pensionärsrådets protokoll 16/10-19

Vår representant Birgitta Airas kommenterar protokollet från mötet 16/10-19 om sammanslagning av stadsdelsnämnder m.m. Protokollet hittar du under Om föreningen / Styrelsen/ SPR.

Rapport från konstgjuteribesöket 23/10

Herman Bergmans konstgjuteri är en institution i konstvärlden.

SPF Seniorerna på TCO-seminarium om pensionssystemet

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog i panelen när TCO arrangerade seminarium med rubriken ”Hur ska vi finansiera framtidens pensioner?”

Du har rätt att veta – Kemikalieappen hjälper dig

Kemikalieappen är ett verktyg som hjälper dig att använda din rätt att veta om farliga kemikalier i saker. Bakom appen står Sveriges Konsumenter. SPF Seniorerna är medlem i Sveriges Konsumenter och en av dess grundare.

Debatt om premiepensionens framtid

SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström deltog idag på ett seminarium om de nya förslagen för premiepensionen, och varför den är viktig framförallt för framtida pensionärer.

Debatt om apotekens framtid med fokus på farmaceutbrist och rådgivning

Thony Björk, läkemedelssakkunnig inom SPF Seniorerna deltog i veckan på ett seminarium om apotekens framtid. Han pratade bland annat om apotekens roll och att de har tappat mycket av det fokus som tidigare fanns på egenvårdsrådgivning.

SPF Seniorernas budskap till regeringen 👉 stoppa nedskärningarna inom äldreomsorgen!

Igår träffade SPF Seniorerna socialminister Lena Hallengren. Vid mötet diskuterades bland annat de befarade nedskärningarna inom äldreomsorgen i kommunerna.

Nyttan av utpekade läkemedel uppväger eventuell risk för fall

Gösta Bucht, sakkunnig för SPF Seniorerna i vård och omsorgsfrågor, reagerar tillsammans med flera läkare och professorer över Socialstyrelsens utpekande av vissa läkemedelsgrupper som påstås öka risken att falla.

Möte med representanter från riksdagens socialutskott

SPF Seniorerna träffade i dag Moderaterna och Kristdemokraterna i riksdagens socialutskott. Vid mötet medverkade utskottets ordförande Acko Ankarberg Johansson (KD), gruppledaren Camilla Waltersson Grönvall (M) samt ledamöterna Ulrika Heindorff och Lars-Arne Staxäng, båda (M).

SPF Seniorerna i Expressen om förändringarna i grundskyddet

Vid årsskiftet görs flera förändringar i grundskyddet som ger mer i plånboken för vissa grupper, men för andra grupper är förändringarna inte mycket att hurra över. I Expressens artikel kan du se hur förändringarna påverkar din pension.

Blir vi dummare med åren?

Med erfarenhet kan man bli bättre på att lösa komplexa problem eller på konsekvensanalyser av nya förslag, säger experten.

Juligt gott!

Egna sillar, hembakat bröd, en lyxig sallad och riktigt härliga sötsaker. Det är sådant som sätter extra knorr på julbordet.

Bristen på läkemedel förvärras

Allt oftare tar läkemedel slut. Det slår särskilt hårt mot seniorer med många läkemedel, menar experter.

Julklappar för liten plånbok

En barnvaktshelg eller dina bästa recept. Ylva Yngveson tipsar om uppskattade klappar av tid och omtanke istället för pengar.

Hälsoguru vid 90

Stig Bengmark, professor, överläkare och författare slår ett slag för antiinflammatorisk kost. "Börja med det som är enkelt, säger han."

Gå till nyhetsarkivet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser