Aktiviteter

Uppdaterades: 22 januari 2019

Föreningen har som ambition att erbjuda medlemmarna många olika sorters aktiviteter, så att alla ska kunna hitta något som passar ens smak och intressen. Vi håller oftast till i Axelsbergs seniorboende, Axelsbergs torg 3. (För mer detaljer se respektive rubrik under Program.)

Kärnan i vår verksamhet för medlemmarna är Månadsträffarna, då trevlig underhållning (som varierar från gång till gång) och intressant information varvas med kaffe med dopp (oftast smörgås) till självkostnadspris. Dessa träffar är ett utmärkt tillfälle att lära känna nya vänner och prata en stund under trivsamma former, kanske över ett glas vin till självkostnadspris. På månadsträffarna kan man också anmäla sig till olika aktiviteter såsom studiebesök och resor där deltagarantalet är begränsat. Oftast är det dock säkrast att ringa och anmäla sig så fort som möjligt, eftersom platserna fort går åt.

Aktivitetsmötena är mer inriktade på enbart information om olika intressanta ämnen. Aktivitetsmötena är öppna för alla, inte enbart för medlemmar.

Studiebesöken kan variera både i upplägg och tidsåtgång beroende på målet. De sker ibland på dagtid men även ibland på kvällstid, om det passar bättre för ändamålet.

En eller ett par resor, oftast heldagar, försöker vi hinna med varje termin med besök på intressanta platser. Genom samarbete med vår systerförening i Fruängen kan vi numera erbjuda flera resor. Medlemmarna har också tillgång till resor via Reseskaparna och andra arrangörer som vi samarbetar med, vilka också erbjuder lite längre resor.

Vi har också återkommande aktiviteter både inomhus och utomhus.

Friskvårdsaktiviteter (varje vecka) arrangeras i form av olika sorters dans (Zumba och frigörande dans) och Qigong. Sedan Seniorhälsan startade sin verksamhet i Axelsberg hösten 2018 hänvisar vi våra medlemmar till deras olika gympapass, som är öppna för alla och avgiftsfria.

Vi bedriver också cirkelverksamhet (bokcirkel, akvarellmålning (Nytt för i vår), keramik och vävning).

I vår arrangerar vi också två pubaftnar/SPFkvällar och vi fortsätter med lunchträffar varje månad. Lunchträffarna fortsätter även under sommaren, då vi också sedan förra sommaren ordnar tre fikatillfällen för social samvaro.

Klicka här för att se en sammanställning av lunchträffarnas tillkomst och utveckling från den blygsamma starten 2011 fram till föreningens 50-årsjubileum 2016.

Friskvård bedrivs även utomhus i form avvandring och stavgång i närområdet (varje vecka) samt även det vi kallar "Långvandring" (sista måndagen i varje månad), där vandringen sker med utgångspunkt från någon station i SLs linjenät i olika områden varje gång. Under våren - och även sommaren - spelar vi boule så snart vädret tillåter på banorna bakom Axelsbergs vårdcentral.

Möjlighet att lära sig hur man kan få nytta och glädje av en dator, surfplatta eller smartphone finns genom samarbete med Datacaféet på Hövdingagården, Studieförbundet Vuxenskolan m.fl.

Själen får sitt också i form av "Sällskap på museum" och "Sällskap på teater" ett par gånger per termin.

Rabatterade teaterbiljetter kan  också bokas på Stockholms stadsteater och Dramaten genom vårt ombud.
-----------------------------------------------------------------------

Tips och idéer
Styrelsen välkomnar nya tips och idéer. Kanske någon av er kan leda en studeicirkel, hålla ett föredrag, berätta reseminnen eller dylikt. Det finns säkert många förmågor bland er alla. Kontakta någon i styrelsen här via hemsidan eller personligen vid någon månadsträff eller annan aktivitet.

Publicerades: 16 december 2016 Uppdaterades: 22 januari 2019