Data hösten 2020

Uppdaterades: 21 augusti 2020

I höst pausar vi cirkeln för de som inte är sams med sin smartphone eller platta. Vi hoppas kunna återta cirkeln till våren 2021.

Föreningen samarbetar sedan tidigare med flera olika partners för att ändå kunna erbjuda våra medlemmar utbildning och träning i hantering av datorer, surfplattor och smartphones.

Datakaféet för seniorer på Hövdingagården fortsätter

Kaféverksamheten kommer att fortsätta med träffar varje onsdag från 11.00 - ca 12.30 (dock ej under skolloven då gården används för ungdomsaktiviteter) .

Vid våra kostnadsfria veckoträffar tar vi upp frågor som är av intresse och försöker hjälpa varandra att bli bättre på att använda datorer, surfplattor och mobiler. 

Första träffen blir onsdag den 2 september.

Kontaktperson: Figge Ridderstolpe, tel 070-455 532 31.

*******************************************************

Lär dig hantera surfplattor och smart phones

Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram ett studiematerial steg-för-steg för nybörjare som kan laddas ner gratis. Nu finns instruktioner för iPad/iPhone och material för Android-plattor och -telefoner (Samsung).
Klicka här för att få fram materialet.

I Vuxenskolans folder med höstens rabatterade föreläsningar och cirklar, (som bifogas det tryckta programmet), finns även kurser om data i olika former: t.ex. "Kom igång" med mobiler och surfplattor av olika märken samt appar.

Du kan ladda ner programmet genom att klicka här.

För mer information kan du också ringa på tel. 08-679 03 70 eller gå in på Vuxenskolans hemsida www.sv.se/stockholm

************************************
SeniorNet

IT-förening för alla som vill lära sig använda datorn och inte minst Internet.
Klicka här för mer information.

SeniorNet har datorträning på Tanto Seniorlokus, Rosenlundsgatan 44A.
Internetcaféet Kanelbullen är till för dig som är 55+ och som vill börja använda internet och för dig som vill lära dig mer. För en billig penning lånar du en dator och får hjälp av stödpersoner. Du kan också ta med dig din egen bärbara dator.

Kanelbullen är öppen mån-fre kl 13.00-16.00 tel. 08 - 694 82 33 och ligger på gatuplanet på Tanto Seniorlokus. Vi erbjuder nybörjar-och fortsättningskurser samt kurser i bildbehandling, även kurser i hur man använder sin IPad och smart-phone, släktforskning m.m. För att delta i kurserna krävs medlemskap i SeniorNet.

Användbar hemsida från SeniorNet

Här är adressen till en nyttig hemsida från SeniorNet Sweden, www.enterinternet.se. Se gärna sidan www.enterinternet.se/hjalpsidor/ för inspiration.

************************************
UTBILDNINGSTIPS.N.NU

En användbar hemsida med information om diverse nyttigheter inom IT och internet. Det finns utbildningsvideor om både ordbehandling, internet, fotobehandling, videoredigering, telefoni mm - allt gratis. Klicka här för att komma direkt till sidan.

************************************
Övriga möjligheter att lära mer i närområdet

Biblioteket i Skärholmen ger handledning varje tisdag kl. 15.00 - 16.00.

Du kan också få hjälp hos SeniorNet Södermalm som håller många olika kurser i sin lokal i Tanto servicehus (Rosenlundsgatan 44 A) och dataträffar i samma hus.

För kontakt med SeniorNet Sweden klicka här.

Publicerades: 22 december 2016 Uppdaterades: 21 augusti 2020