Info från styrelsen, om aktiviteter

Hej och God fortsättning!! SPF Seniorerna Järfälla följer Folkhälsomyndighetens (FHM)rekommendationer. Alla inomhusaktiviteter är därför inställda tills dess att nya rekommendationer kommer. När FHM ändrar förutsättningar finns planering för kommande program som kan sätta igång snabbt. Information om start för inomhusaktiviteterna kommer att lämnas via Läs vidare

Äldreomsorg i Järfälla – december 2020

Hej! Jag hoppas att ni alla mår bra trots det svåra läge som vi och resten av världen befin-ner oss i. Pandemin fortsätter att dominerat våra dagar, efter en lite lugnare sommar och höst så har smittspridningen förvärrats igen. Förvaltningen har återigen fått ställa om på grund av pandemin. Arbetsbördan inom flera av kommunens verksamheter inom äldreomsorgen har varit hög och kommer så fortsätta så länge pandemin sitter i.

Järfälla Kommun erbjuder

Håll kontakten med videosamtal Vem: För dig som är 65 år eller äldre. När: Måndag-Fredag klockan 10.00-16.00 fram till 30/12 2020. Hur: Ring Servicecenter 08-580 285 00 för att boka tid. Kan du inte träffa din familj och släkt som vanligt under helgerna? Vi hjälper dig komma igång med videosamtal. Du behöver en mobil, surfplatta eller dator med kamera.

Frågor till Äldrenämndens presidium

Vi har några för oss angelägna frågor, som vi vill att Äldrenämndens presidium besvarar skyndsamt.

Äldre ska prioriteras för vaccin – vaccinationsordningen ska ligga fast

Tidigt stod det klart att högre ålder innebär större risk att bli allvarligt sjuk eller dö av covid-19. Antalet döda med covid-19 har nu passerat 10 000 personer i Sverige. 9 av tio döda var 70 år eller äldre. 7 av 10 döda var 80 år eller äldre. Det är därför avgörande att vaccinationsordningen ligger fast.

Envist engagemang ger resultat – Läs om SPF Seniorernas segrar 2020

Ett stort tack till alla er som kämpat för ökad livskvalitet och inflytande för landets seniorer under 2020. Känn dig stolt och läs om några av framgångarna från året som gått. Tillsammans är vi starka.

Vinnare i SPF Seniorernas julkalendertävling

Vi gratulerar vinnarna i vår julkalendertävling, och tackar för alla fina julrim. Följande personer har vunnit en bok. Hoppas att ni alla får en trevlig lässtund!

Thony Björk i Dagens Nyheter om äldres inställning till vaccinering mot covid-19

Thony Björk, sakkunnig i läkemedelsfrågor hos SPF Seniorerna, kommenterar seniorers inställning till att vaccinera sig mot covid-19, i Dagens Nyheter.

Risk att äldre prioriteras bort igen

Kampen om vem som ska prioriteras i kön till coronavaccinet hårdnar. SPF Seniorerna markerar skarpt att Folkhälsomyndighetens rekommendation ska ligga fast.

Polisen uppmanar regionerna att samordna sig

Polisen uppmanar nu regionerna att ha ett gemensamt sätt att kontakta personer som ska vaccineras mot covid-19. Annars ökar risken för telefonbedrägerier.

Seniorer varnar: ”Svårt för många sätta sig i säkerhet”

Brandsäkerheten vid Mjölkuddens trygghetsboende i Luleå är långt ifrån tillfredsställande. Det anser de boende själva, som inte tycker att kommunen lyssnar.

Äldreomsorgens tragedi i maktens centrum

Katastrofen i äldreomsorgen fick en huvudroll när partiledarna drabbade samman i årets första riksdagsdebatt.

Se upp för halka – det här kan du tänka på

Nu är det halt ute på många ställen i landet och det gäller att undvika att falla och slå sig.  Vi har sammanställt några artiklar om vilka skor och broddar som är bra att använda och även hur du kan träna att falla rätt.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser