Information om Seniorval och Go Care

Information om Seniorval och Go Care Med Go Care och Seniorval vill vi lyfta kompetensen och kvalitén som finns i äldreomsorgen, och i dessa tider har behovet av detta återigen visat sig vara stort Läs mer (länk till text Seniorval GoCare) https://go-care.se/om-go-care

Höga kusten

Vi kommer att behöva ställa in resan till Höga Kusten den 8 juli 2020. Vi trodde ett tag att det kanske kunde går att genomföra resan men efter besked från Folkhälsomyndigheten om att fortsatta restriktioner står fast, blir det svårt. Tyvärr

Nya öppningstider

Vår expedition är den närmaste tiden endast öppen måndagar kl. 9.30-11.30. Med hänsyn till Folkhälsomyndighetens Allmänna råd tar vi då inte emot personliga besök, vi har bara öppen för telefonsamtal och hantering av e-post. Telefon: 08-580 274 20, e-post: exp@spfseniorernajarfalla.se.

Insändare Anhörigföreningen

Här finns mera att läsa

Förbundet uppvaktade Centerpartiet med krav för en bättre äldreomsorg

Eva Eriksson och Gösta Bucht lyfte i ett möte med Centerpartiet förbundets krav för en bättre äldreomsorg samt riskerna för seniorers psykiska hälsa som följd av rekommendationerna för 70-plussare.

Nyhet: Hjälp och vägledning med digitala betalningar

Betalningshjälpen.se är ett nytt initiativ skapat av Mastercard i samarbete med SPF Seniorerna och några av Sveriges största banker. Hit kan du som senior vända dig för att få hjälp och svar på betalningsrelaterade frågor.

Positivt med pensionstillägg men inte tillräckligt

SPF Seniorerna har tillsammans med övriga seniororganisationer lämnat in ett remissvar om förslaget om ett inkomstpensionstillägg. Det är ett litet steg mot en högre allmän pension, men långt ifrån tillräckligt.

Webbmöte med SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) om äldreomsorgen

Förbundsordförande Eva Eriksson deltog på tisdagen 2 juni i ett webbmöte om äldreomsorgen med representanter för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Risk för löftesbrott om pensioner

Höjning av pensionsåldern ställs mot pensionstillägg när Pensionsmyndigheten inte hinner med. Otydligheterna är oroande och irriterande, menar SPF Seniorerna.

De flesta seniorer är inte så sköra som många tror

Vi behöver antagligen arbeta längre, men det måste bli rättvist även för de med tunga arbeten som helt enkelt inte kan jobba vidare, skriver Ingmar Skoog.

Kalldusch: 600 kronor lägre pensioner nästa år

Stora grupper pensionärer kommer sannolikt att få mindre i plånboken 2021. För många 600 kronor mindre i månaden.

Som på bio – fast hemma!

Seniorens filmkritiker Jeanette Gentele tipsar om filmer att se hemifrån på teven, datorn eller plattan.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Stockholmsdistriktet

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser