Stinas fisksoppa med saffran och fänkål, serveras med en tomataioli och vitlöksbröd 2 port

Stinas fisksoppa med saffran och fänkål, serveras med en tomataioli och vitlöksbröd 2 port

Ingredienser soppa: 100 g torskfile 100 g laxfile 125 g räkor med skal 1/4 purjolök alt salladslök 1/2 gul lök 1/2 palsternacka 1/4 fänkål 1 vitlöksklyfta liten 0.5 msk smör 0.75 tsk tomatpure 0.75 tsk salt 0.5 pkt saffran (a 1/2 gram) 0.5 tsk timjan 0.5 tsk basilika 1.25 dl torrt vitt vin 0.75 fiskbuljongtärning 1.5 dl grädde 0.5 dl créme fraiche 2 dl vatten Ev fiskfond på flaska Garnityr tex shisokrasse, vattenkrasse eller oxalsyra. Dill eller gräslök går också bra

Gör så här: 1. Skölj och strimla purjolöken, grovhacka löken, finhacka vitlöken, skala och skär palsternackan och fänkålen i allummettesformat. (Tändsticksformat) 2. Fräs vitlök, lök, saffran, tomatpuré, palsternacka, fänkål i smöret så att det blir mjukt, ingen färg! 3. Häll på vinet och låt det reducera till hälften