Pizzadeg 2 port (förrätt) samt fyllning till vit pizza

Pizzadeg 2 port (förrätt) samt fyllning till vit pizza

Ingredienser:

Jäst 12.5 G

Olivolja 1 MSK

Salt 1 KRM

Vatten 1,25 DL

Vetemjöl 3,5 DL

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader (ljummet) och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om. Hoppa inte över oljan för den gör under för en bra pizzadeg. Tillsätt vetemjölet lite i taget - använd gärna elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg. Låt pizzadegen jäsa under bakduk ca 30 minuter (Under tiden kan du förbereda fyllningen)

Fyllning:

3-4 potatisar tunt skivade

¼ skivad gul lök

½ msk tryffelolja

En kvist färsk rosmarin (repa och hacka)

½ rulle chevré ost skivad

Tag upp pizzadegen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper Pensla degen med tryffelolja. Lägg på de tunt skivade potatisarna omlott, pensla återigen med tryffeloljan. Strö över rosmarinen samt den skivade osten. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen (gärna pizzafunktion=kraftig undervärme) i ca 10-15 minuter