Spenatblinier med kallrökt lax och smetana/créme fraiche

Spenatblinier med kallrökt lax och smetana/créme fraiche

Ingredienser till ca 8 port:

50 g färsk spenat

1 dl vatten

1.5 dl bovetemjöl

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0.5 tsk salt

0.5 dl öl

1 ägg

3 msk smör

Topping:

100 g kallrökt lax

1 dl smetana eller creme fraiche

Dill

Gör så här:

Mixa spenaten med vattnet .Blanda bovetemjöl, vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt spenatvattnet och öl och vispa till en klumpfri smet. Skira ägget och rör i äggulan. Vispa äggvitan till ett fast skum, vänd ned äggvitan försiktigt i smeten. Stek ca 1 msk av smeten till små plättar i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Topping: strimla laxen. Toppa blinierna med lax och smetana . Garnera med dill och servera genast.