Stekt rishultskorv med stuvad blomkål och kokt potatis

Stekt rishultskorv med stuvad blomkål och kokt potatis

Ingredienser 2 port

3 st rishultskorvar

1-2 msk smör

250 g potatis salt

½ blomkålshuvud salt

2 msk smör

3 msk vetemjöl

3 dl mjölk

Salt, malen vitpeppar samt lite finriven muskotnöt

Tillagning

• Skala potatisen och kok den mjuk i saltat vatten.

• Dela blomkålen i buketter, kok upp vatten med salt, koka blomkålen al dente. Häll av vattnet.

Gör stuvningen så här:

• Smält smöret i en kastrull på svag värme. Tag kastrullen från plattan, rör ner mjölet. Sätt åter kastrullen på plattan på svag värme. Späd med lite vätska i taget under konstant omrörning.

• Smaksätt stuvningen med salt, malen vitpeppar och fint riven muskotnöt.

• Låt stuvningen koka upp och sedan koka i 3-5 minuter. Rör då och då. Ju mer grönsaker eller dylikt som det ska vara i stuvningen, desto tunnare bör den vara.

• Lägg ner den väl avrunna blomkålen. Smaksätt ev med mer med salt och peppar och låt allt bli genomvarmt. Rör om försiktigt.

• Dela korvarna på längden och stek dem försiktigt med lite smör. (Tänk på när du steker korv har du inte alltför hög värme utan lagom)

• Till denna rätt passar en tomatsallad förträffligt!

Ingredienser (de som blir först färdiga gör sallad till hela gänget🙂 ):

Tärnade färska tomater

Finstrimlad färsk basilika

Finhackad rödlök

Olivolja, salt och svartpeppar