Kavring med gubbröra (2 port)

Kavring med gubbröra (2 port)

Gubbröra •

67,5 g = ½ brk ansjovisfilé, (helst Grebbestads ansjovis original) •

2 hårdkokta ägg •

1/2 rödlök •

1/4 dl crème fraiche •

1/4 dl dill, hackad •

1/4 dl gräslök, hackad •

Vitpeppar och ev. lite salt

Till garnering •

2 gröna salladsblad •

2 cocktailtomater •

Några dillkvistar och gräslöksstrån

Gör så här

1. Kok äggen och skala dem

2. Hacka ansjovis, ägg, gräslök, dill och rödlök.

3. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och eventuellt salt.

4. Kantskär brödskivorna och bred smör på dem.

5. Lägg på salladsbladen och en klick gubbröra.

6. Halvera tomaterna och toppa smörgåsarna med halvorna.

7. Garnera med dillkvistar och gräslöksstrån.