Moules marinieres 2-3 port
Moules marinieres 2-3 port
Ingredienser:
750 g blåmusslor
2 st schalottenlök fint hackade
2 st vitlöksklyftor fint hackade
2 dl vitt vin
2 dl grädde
Olivolja
50 g smör
2 kvistar bladpersilja hackad (endast bladen, ej stjälkarna)
Salt och svartpeppar
Eventuellt några droppar fiskfond
Gör så här:
Borsta musslorna och kontrollera noga så att de inte är skadade. Är någon mussla öppen, knacka på den och se till att den sluter sig. Annars släng musslan det är fel på. (Man kan bli riktigt sjuk av dåliga musslor)Fräs löken i olja. Tillsätt musslor och vitt vin. Ånga av under lock tills musslorna öppnat sig.Sila av fonden med hjälp av en chinoise i en ny kastrull. Tillsätt smör och grädde. Koka upp och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. (Ev några droppar fiskfond).Häll såsen över musslorna och koka upp igen.Servera omedelbart med beströdd hackad persilja och ett gott bröd till.