Hallonpannacotta

Hallonpannacotta 3 port

Ingredienser:

1 gelatinblad

0.5 vaniljstång

2.5 dl vispgrädde

0,25 dl strösocker

100 g hallon

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Dela och snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg även ned stången

2. Häll på grädden och sockret och låt blandningen sjuda över låg värme ca 3 min. Lyft ur vaniljstången. Mixa hallonen till en puré. Sila, spar några till garnering. Blanda ned puren i gräddkrämen.

3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och vispa ned dem i grädden. Rör tills gelatinet lösts upp. Fördela i portionsformar eller glas.

4. Låt stå i kylskåpet i ca 3 h (eller om det ska gå snabbt ställ in dem i frysen en stund, bara tills de stelnar. Garner med hallon och vit chokladgarnityr (Smält vit choklad i vattenbad i en sprits, spritsa ut trevliga mönster på bakplåtspapper, ställ kallt att stelna)