Maki med vit fisk eller lax 36 bitar

Maki med vit fisk eller lax 36 bitar

Ingredienser:

3 noriark delade på mitten

Lax eller hälleflundra eller annan valfri fiskfilé skuren i stavar

Laxrom

Gurka skuren i långa stavar

Gräslök som den är

Wasabi

Sushiris kokt (ca 150 g okokt ris)

Gör så här:

Lägg ett halvt noriark med den matta sidan uppåt på en rullmatta med ena långsidan mot dig.Täck arket med ett tunt lager ris. Lämna 2 cm av noriarkets bortre långsida frittStryk ett tunt lager wasabi på en lång strimma av risetLägg en sträng med valfri fisk i mitten av riset, längsmedLägg en lång sträng med gurka samt gräslök bredvid fiskenLyft den sidan som är närmast dig och rulla ihop sushin. Håll försiktigt fyllningen på plats när du rullar. Använd ev lite vatten när du "limmar" ihop rullen med hjälp av noriarket.Gör de resterande 5 rullarna på samma sättBlöt en ren kniv med lite vatten och skär varje rulle i 6 lika stora bitar (skär kanterna jämna först)Toppa makin med lite laxrom (valfritt – kanske på hälften)Vid måltiden doppa makin i lite japansk soya som du rört i lite wasabi i, i portionsskålar.