Créme Brulee 15 port

Créme Brulee 15 port

Ingredienser:

10 äggulor

150 g strösocker

7.5 dl vispgrädde

2.5 dl mjölk

2 vaniljstänger

Råsocker

Gör så här:

1. Dela vaniljstängerna på längden, skrapa ut kärnorna ned i en kastrull, lägg i hela stängerna

2. Häll upp mjölken och grädden i kastrullen och koka upp alltsammans. (Låt stå och dra i 20 minuter, vid sidan om spisen)

3. Vispa ihop äggulor och strösocker

4. Sila ned gräddmjölken i äggblandningen, vispa ihop

5. Fördela smeten i portionsformar och baka av dessa i vattenbad i ugnen i 98 grader tills smeten satt sig

6. Låt kallna

7. Strö ett tunt lager råsocker över bruleerna och karamellisera sockret precis innan servering med hjälp av en gasolbrännare. Efter du bränt en gång, upprepa gärna proceduren en gång till för att få en knäckigare yta.