Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Ingredienser 2 portioner:

1,5 medelstora auberginer

1 ägg

0,75 dl vetemjöl

0,5 dl riven parmesanost

75 g mozzarella ost

Olivolja till stekning

1/2 tsk salt

Tomatsås:

125 g krossade tomater

¼ gul lök

1 /2 vitlöksklyfta

3 blad basilika

1,5 msk olivolja

0,25 tsk salt

1 liten nypa socker

Parmesanost till servering

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180-200 grader

2. Skala auberginerna och skär i ½ cm tjocka skivor på längden

3. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå 30 min (så att den bittra saften rinner ut). Torka av skivorna med hushållspapper

4. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull.

5. Hacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen.

6. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Sjud under lock på låg värme i 30 minuter

7. Vispa upp äggen i en djup tallrik, häll upp mjölet i en annan.

8. Vänd aubergineskivorna i äggvispet, sedan i mjölet.

9. Smörj ett gastrobleck med olja, lägg i aubergineskivorna och häll över LITE olivolja, ugnsstek i 10 min, vänd skivorna efter halva tiden.

10. Skiva mozzarellan

11. Varva aubergine med tomatsås, mozzarella och parmesanost i ett bleck. Avsluta med tomatsås

12. Gratinera i ugn ca 15 min

13. Strö över riven parmesanost och servera tillsammans med en god sallad