Basilikamarinerade räkor på salladsbädd med smörstekt brödsnitt

Basilikamarinerade räkor på salladsbädd med smörstekt brödsnitt

(16 portioner)

Ingredienser:

8 msk olivolja

4 msk vitvinsvinäger

4 msk flytande honung

100 g färsk basilika

2 lime, finrivet skal och saft

2 vitlöksklyftor

½ tsk nymalen svartpeppar

2 kg räkor med skal (= 50 g skalade/person, 800 g skalade räkor, rensförlusten är ca 60%)

Några vackra salladssorter

Ca 400 g små olikfärgade tomater

1,5 rödlök

Rädisor

2 gula paprikor

Basilikablad

2 st lime

8 skivor formfranska

Smör

Flingsalt

Gör så här:

Mixa ingredienserna till marinaden med en stavmixer, skala räkorna och lägg dem i marinaden, låt dra minst 1 h. Skölj grönsakerna och dela dem trevligt. Lägg upp dem på förrättstallrik och fördela räkorna ovanpå. Garnera med basilikablad och limeklyfta Dela brödskivorna diagonalt och smörstek dem, strö ev en knivsudd flingsalt på vid stekningen, servera den smörstekta brödsnitten till räkorna