Snabbgravad lax med räkor och avokado – Ceviche 2 port

Snabbgravad lax med räkor och avokado – Ceviche 2 port

Ingredienser:

75 g fryst lax

0.5-1 krm salt

En nypa nymalen vitpeppar

1 lime pressad saft

Ca 100 g skalade räkor

1 avokado i små tärningar

½ gul paprika i små tärningar

½ rödlök fint strimlad

½ msk fint klippt gräslök

Garnityr:

Korianderblad

Limeklyftor

Gör så här:

Halvtina laxen och skär den i små tärningar. Salta och peppra den och blanda den med limesaften. Låt stå i kylen ca 1 h.Varva sedan lax och limeskal med räkor, grönsaker, lök i portionsglas.Garnera med koriander och en limeklyfta. Pressa ev över lite extra limesaft.Servera som en förrätt med lite smörstekta brödkrutonger eller som en bufférätt.