Balsamicodoftande gryta på fläskytterfilé med pressad potatis och säsongens primörer 2 port

Ingredienser:

300 g Fläskytterfile

1 gul lök

1 msk smör/olja

1,5 dl vatten

0,75 – 1 msk kalvfond koncentrerad

½ - 1 msk crema di balsamico

Några droppar colloritsoya

0,75 dl grädde

Salt och nymalen svartpeppar

1 msk maizena

2 msk vatten

400 gram skalad potatis

salt

2 skalade morötter salt

Gör så här:

1. Skala potatisen och kok den mjuk i lättsaltat vatten ca 20 min. När de är färdiga, häll av vattnet och låt stå under lock tills det är dags att pressa dem i en skål.

2. Skala morötterna och skär dem i stavar. Tänk på att allt ska vara färdigt samtidigt. Markera dem i lättsaltat vatten och sätt igång plattan när det är ca 10 min kvar tills matdags.

3. Skiva fläskytterfilén tunt, skiva löken tunt.

4.Bryn köttet i en stekpanna, salta och peppra. Tänk på att alltid börja steka när pannan är varm!

5. Lägg över det brynta köttet i en gryta, varva med den skivade löken.

6. Tillsätt vattnet, balsamicon, kalvfonden och några droppar colloritsoya för färgens skull. Låt puttra på svag värme tills köttet är klart.

7. Tillsätt grädden och smaka av med ev mer fond, salt och peppar.

8. Red grytan med maizena utrörd i lite kallt vatten, låt koka upp