24-01-08 Vårens dagbio

Rönnen o Häggen
Tillsammans med Ola Edeblom (verksamhetschef, Piteå Folketshusförening) har vi valt att visa följande filmer under våren 2024:
Pris: 125 kr
Som vanligt bjuder Folketshus på en kopp kaffe på Café Röda Lyktan efter filmen. (Bröd betalar vi själva)

25 jan  kl: 14.00
Det sista stoppet
Tom, en man på ålderns höst, vill hedra sin avlidna frus önskningar och ta hennes aska på en nostalgisk resa genom Storbritannien hela vägen till Land’s End där de först träffades. Under resans gång sker flera oväntade och inspirerande möten med människor som leder till nya intryck och insikter. Inom kort blir Tom ett välkänt namn genom nyheter och sociala medier och folk börjar följa hans resa.

1 feb kl: 14.00
Freestyle 

Omaka duo i galen Road Movie

8 feb kl: 14.00
Kalla mig Lucia 

Alla har med sig något i bagaget när familjen samlas för att tillbringa sommaren tillsammans på den baskiska landsbygden. Komplicerade föräldrarelationer, ouppklarade konflikter, delade meningar om barnuppfostran och en förestående skilsmässa. Åttaåriga Aitor som alla tror är en pojke, är själv helt säker på att det inte stämmer. Ingen lyssnar utom den tålmodiga och förstående gammelmostern Lourdes som uppmuntrar Aitor att ge sig själv ett namn som passar bättre.

15 feb kl: 14.00
Smoke Sauna Sisterhood
Smoke Sauna Sisterhood är en dokumentärfilm från 2023 skriven och regisserad av Anna Hints i hennes långfilmsdebut som regissör. Den handlar om en grupp kvinnor som samlas i en rökbastu där de rensar smutsen från sina skämda och värkande kroppar.

29 feb kl: 14.00
Ombord Adamant

Adamant är ett unikt dagcenter beläget ombord på en stor husbåt på Seinefloden i hjärtat av Paris. Hit välkomnas vuxna med mentala funktionsvariationer. Vården som erbjuds förankrar brukarna i tid och rum samt hjälper dem att återfå och hålla uppe sin livsvilja. Personalen som driver verksamheten kämpar med alla till buds stående medel mot det sönderfall och den avhumanisering som drabbat den psykiatriska vården.

7 mar kl: 14.00
The Old Oak

Puben The Old Oak kämpar för sin överlevnad i en alltmer avfolkad nordengelsk gruvby. När ett antal syriska flyktingar kommer till samhället blir stämningen laddad bland byborna. Men pubägaren TJ Ballantyne blir vän med flyktingen Yara, och börjar snart se möjligheter snarare än hot. TJ Ballantyne spelas av Dave Turner, som tidigare haft små roller i Loach-filmerna Jag, Daniel Blake och Sorry We Missed You men inte skådespelat utöver det.

14 mar kl: 14.00
Femme

Sex, hat och våld i queer thriller om vägen mot en efterlängtad hämnd.

21 mar kl: 14.00
Shayda

Shayda har flytt från Iran till Australien tillsammans med sin sexåriga dotter för att undkomma sin våldsamma man. De söker skydd på ett kvinnoboende och Shayda ansöker om skilsmässa. Snart väcks hoppet om ett nytt liv med drömmar och friheter och Shayda gör allt hon kan för att dottern ska få leva ett vanligt liv. När en domare ger hennes man umgängesrätt blir han återigen en del av deras liv. Shaydas förtvivlan växer och rädslan att förlora dottern konsumerar henne.