Välkommen till SPF Edabygden Fortsätt gärna titta runt på hemsidan!

  OBS! Bouleinformation! Vi är nu ute i kylan och spelar t.v. vid Kölaladan

  Läs här

  Nu ska vi ut å gå!!

  Läs här!

  Höst och vinter med Corona Vi ställer om och ställer till! Uppdateras!

  Läs här

Eda Glasbruk

Ett mycket intressant och givande besök vid Eda Glasbruks gamla bostäder och Eda Glasmuseum.

Vinterboule

Höst och vinter

Nytt höst och vinterprogram finns nu i kalendern . Boka plats i coronatider!!

Protokoll

Bildvisning

Tommy Johansson visade sina fantastiska naturbilder under rubriken " Både Hemifrå & Bortifrå" på Kyrkans Hus 1/10

Boule i Hammar

En alldeles perfekt dag för boulespel åkte vi till parkeringen vid Hammars Folkets Hus med Bysjön i bakgrunden. Efter avslutat spel fortsatte vi till Eda Hembygdsgård där det serverades nävgröt med fläsk.

Livesändning 26 oktober – Ställ frågor direkt till Peter

Förra gången blev en succé. Nu har du chansen att ställa frågor till SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström igen. Torsdag 26 oktober klockan 10.00 sänder vi direkt på tidningen Seniorens Facebooksida. Var med då!

Oacceptabelt med dessa allvarliga och systematiska brister i äldreomsorgen

I dag redovisade IVO (Inspektionen för vård och omsorg) sin nationella granskning av regionernas arbete på särskilda boenden för äldre under våren. Mycket allvarliga och systematiska brister konstateras i alla regioner.

Direktsänd slutkonferens "Inte ensam" 3 december

Välkomna till årets sista livesändning från projektet Inte ensam. Vi summerar allt som hänt i projektet under året och samlar kraft inför framtiden och allt vi kan göra. Webbsändningen är öppen för alla intresserade.

Uppdaterade rekommendationer gällande föreningars och distrikts aktiviteter

På grund av smittläget i Sverige och nya restriktioner rekommenderar vi alla föreningar och distrikt att pausa alla aktiviteter som genomförs inomhus. Det går fortfarande bra att genomföra aktiviteter utomhus, men deltagarantalet ska begränsas till högst 8 personer i varje grupp.

Gösta Bucht i Expressen om personalkarusellen inom hemtjänsten

Var femte hemtjänstmottagare träffar mer än 20 olika personal under två veckor, visar ny statistik. Det är ju alldeles bakvänt. Dålig kontinuitet kan orsaka både otrygghet och förvirring säger Gösta Bucht, sakkunnig vård och omsorg SPF Seniorerna, till Expressen.

Nya medlemsförmåner

Du har väl inte missat SPF Seniorernas medlemsförmåner? Nu finns det tre nya förmåner som ger dig rabatter hos BookBeat, Picapen och Euroflorist.

Digital julkör och mycket julmusik när radion satsar

Valborgskören och sommarkören blev succéer. Nu satsar P2 på en digital julkör där lyssnarna får vara med. Utöver den satsar kanalen på julstämning med klassisk julmusik, Klassiska krysset, luciafirande och direktsänd julkonsert.

Se upp med kortet på Black Friday

Antalet brott mot äldre ligger kvar på en hög nivå. Det visar polisens senaste statistik.

”Detta får inte hända igen”

”Oacceptabelt. Detta får inte hända igen” SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson kommenterar Ivo:s granskning av regionerna.

Hård kritik från Ivo: Stora brister i äldrevården

Ivo riktar skarp kritik mot landets 21 regioner när det gäller vården på äldreboenden under pandemin. ”Ivo gör bedömningen att ingen av regionerna har tagit det fulla ansvaret för att säkerställa en individuellt behovsanpassad vård och behandling” skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Smittan på äldreboenden i var tredje kommun

93 kommuner hade i förra veckan misstänkt eller bekräftad covid-19 på något eller flera av sina äldreboenden, det visar en enkät som Ekot gjort.

Gå till nyhetsarkivet

Nyheter från Värmlandsdistriktet

Inte Ensam projekt i Webbform

Generaldirektören informerar

Ordförandekonferens

Referat DM-Golf 2020

Ordförandebrev

Reseinfo

Aktuella kampanjer från vårt förbund

Annonser