Chess

Uppdaterades: 23 november 2019

Chess på svenska, Säffleoperan 22/11

2/11 tog vi buss till Säffleoperan för att se Chess på svenska. Vi fördes tillbaka till "kalla krigets dagar" och ett schackdrama mellan Sovjetunionen och USA.

Citat från programmet "Handlingen utspelar sig under ett tv-sänt schackmästerskap mellan de båda schackspelarna Freddie (USA) och Anatolij (SOVJETUNIONEN). På ena sidan står Freddie, en provokativ superstjärna som frivilligt väljer att frossa i offentlighetens ljus. På andra sidan står Anatolij, en bricka i spelet om herraväldet i en värld där övervakning är ett hotfullt verktyg i kampen om makten. Hans hustru Svetlana är kvinnan som tar hand om allt men som förlorar sin make när Anatolij förälskar sig i Freddies flickvän Florence. Under några turbulenta dagar vänds deras liv upp och ner och när mästerskapet är över är ingen av personerna densamma"

Dramatik, kärlek och farligt spel i en fantastisk förpackning av välspelande och underbar musik.Tack för den upplevelsen. Fyllda av toner fördes vi i ett regnigt landskap åter i Lages trygga händer tillbaka till vårt Eda// Karin Bohlin

 

 

 

 

 

 

 

Se bilder

Publicerades: 23 november 2019 Uppdaterades: 23 november 2019