Marspromenaden

Marspromenad

Promenad i Hagastaden
Åtta tappra SPFare trotsade den isiga vinden och tog sig med kommunala hjälpmedel till Hagastaden. Även om vi skyndade på stegen för att inte frysa allt för mycket, blev vi väldigt imponerade av all bebyggelse och av att så många hus får plats inom samma område.
Hagastaden i Stockholm blir en modern, tät och en ny del av Stockholms innerstad. Alla har väl på avstånd sett Stockholms två högsta bostadshus Norra Tornen, 125 resp 110 meter höga. De markerar en gräns mellan den äldre bebyggelsen i Vasastan och den nya i Hagastaden.
Många tycker nog både si och så om utseendet på husen. Lite speciella får man nog säga.
Tar 20 år att bygga klart
Hagastaden började byggas 2010 och ska vara klar 2030. Hagastaden är ett framväxande kluster för både små och stora aktörer inom life science. Karolinska sjukhuset och St Eriks ögonsjukhus ligger här. Det är relativt nära till Universitetet och KTH.
Ett av världens största trähusprojekt har uppförts. De kallas Cederhusen. De ligger längs Hagaesplanaden och på den ena sidan finns det 12 sådana hus. Några färre på den andra sidan. På ett av dem sitter ett finns plakat med texten Årets Stockholmsbyggnad år 2023. 
Förutom lokaler för företagare finns det även över 3000 bostäder. En ny stadspark ska gå genom området. I den östra delen kommer en fantastisk lekpark att anläggas.
Aprilväder
Trots att det var några dagar kvar i mars månad råkade vi ut för riktigt aprilväder. Regn och snö blandat och kalla vindar. Men vi värmde oss inne på Café 117, där vi kunde äta lunch och blev tinade upp.
MH